News

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, arestați preventiv. Acuzații grave aduse de DNA

Tribunalul Mureș a decis, joi, ca socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, să fie arestați preventiv. Procurorii DNA le aduc acuzații grave acestora.
09.11.2023 | 21:17
Socrii primarului din Baia Mare Catalin Chereches arestati preventiv Acuzatii grave aduse de DNA
Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, arestați preventiv. Sursa foto: Inquam Photos / Ghiță Porumb
ADVERTISEMENT

Scandalul în care sunt implicați socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, se amplifică. Claudia Gliga, soacra edilului, prinsă miercuri în flagrant în timp ce intermedia o mită, a fost reținută și ulterior arestată preventiv. În aceeași situație se află și soțul ei.

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, arestați preventiv

În urmă cu 24 de ore, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, prinsă în flagrant delict de procurorii anticorupție, a fost reținută. Femeia este acuzată că, împreună cu soțul ei, ar fi dat o șpagă de 50.000 de euro pentru ca ginerele să aibă parte de o sentință mai blândă.

ADVERTISEMENT

Noaptea trecută, socrii primarului din Baia Mare au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru fapte de corupție. Cei doi au fost prinși în flagrant în parcarea unui mall din Cluj-Napoca când i-ar fi dat 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Magistratul ar face parte din completul care îl judecă pe edilul Cătălin Cherecheș pentru corupție.

Magistrații Tribunalului Mureș au decis ca Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, cercetată pentru dare de mită, să fie arestată pentru o perioadă de 30 de zile. În aceeași situație se află și soțul acesteia, Dorin Petru Gliga. El este cercetat pentru complicitate la dare de mită. Cererile de arestare au fost făcute de procurorii DNA Cluj.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave aduse de DNA pe numele socrilor lui Cătălin Cherecheș, edilul din Baia Mare

DNA arată într-un comunicat emis joi, 9 noiembrie, că femeia (n.r. soacra) ar fi fost ajutată de către soțul ei ”atât moral, cât şi material”. Procurorii spun în ordonanța de reținere a celor doi că aceștia au început să o contacteze pe mama judecătoarei, martor în dosar, pe 25 octombrie și că ”s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro”.

DNA mai explică faptul că ”ofertă inițială” ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă în cauza în care Cătălin Cherecheș este fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 6 noiembrie, soacra primarului din Baia Mare ”ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare”.

În final, mita ar fi urmat să fie dată pe 8 noiembrie, într-un restaurant din municipiul Cluj-Napoca. Cu această ocazie, procurorii au prins-o în flagrant delict pe soacra lui Cherecheș.

ADVERTISEMENT

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ‘rezolvării problemei’ la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, spun procurorii.

Probleme și pentru soția lui Cătălin Cherecheș. Este urmărită penal pentru complicitate la dare de mită, în dosarul părinților ei

Problemele cu legea din sânul familiei socrilor edilului din Baia Mare se extind. Și soția lui Cătălin Cherecheș, Denisa, este urmărită penal pentru fapta de complicitate la dare de mită, în dosarul penal în care socrii edilului au fost deja arestați preventiv.

Prin ordonanţa…din data de 08.11.2023 a DNA – Serviciul teritorial Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la comiterea de către suspecta Denisa Tabita Cherecheș şi suspectul Petru Dorin Gliga, a infracțiunii de complicitate la dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, se arată în actele din dosarul de la instanța din Mureș, scrie Ziar de Cluj.

ADVERTISEMENT