Life

Actorul Benjamin Zephaniah din Peaky Blinders a murit. Avea 65 de ani. Ce boală l-a răpus

A murit Benjamin Zephaniah, celebrul actor din Peaky Blinders. Avea 65 de a ani și a fost răpus de o afecțiune puternică.
08.12.2023 | 00:19
Actorul Benjamin Zephaniah din Peaky Blinders a murit Avea 65 de ani Ce boala la rapus
Benjamin Zephaniah a murit. Sursa foto: CNN
ADVERTISEMENT

Benjamin Zephaniah, actorul celebru pentru rolul preotului Jeremiah Jesus din Peaky Blinders, a murit joi. Avea vârsta de 65 de ani, iar o afecțiune cruntă a fost cea care l-a răpus. Vestea decesului a fost făcută de către membrii familiei sale.

Benjamin Zephaniah din Peaky Blinders a murit la 65 de ani

Benjamin Zephaniah, care a fost și scriitor și poet, a decedat mai exact la primele ore ale zilei de joi, 7 decembrie, conform anunțului familiei. Starul britanic suferea de o tumoră cerebrală, depistată prea târziu, în urmă cu opt săptămâni.

ADVERTISEMENT

”Vă anunţăm cu mare tristeţe moartea soţului, fiului şi fratelui nostru mult iubit în primele ore ale acestei zile de 7 decembrie 2023. Benjamin a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier în urmă cu 8 săptămâni.

Soția lui Benjamin i-a fost alături tot timpul și în momentul când a trecut la cele veșnice. Știm că mulți vor fi șocați și întristați de această veste. Benjamin a fost un adevărat pionier și inovator, a dat lumii atât de multe.

ADVERTISEMENT

A avut o carieră uimitoare, care include un corp imens de poezii, literatură, muzică, televiziune și radio, Benjamin ne lasă o moștenire veselă și fantastică. Vă mulțumim pentru dragostea pe care i-ați arătat-o ​​profesorului Benjamin Zephaniah., au scris pe Instagram membrii familiei lui Benjamin Zephaniah, stârnind tristețe în rândul celor care l-au cunoscu și îndrăgit pe actor.

Ce i-a refuzat Benjamin Zephaniah Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

De-a lungul vieții, Benjamin Zephaniah nu s-a remarcat nu doar prin rolul lui Jeramiah Jesus din Peaky Blinders, ci și prin faptul că în anul 2003 a refuzat să fie decorat de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Ofițer (OBE).

ADVERTISEMENT

Regretatul monarh voia să-i ofere deosebita distincție pentru meritele aduse literaturii britanice, dar Benjamin Zephaniah a invocat drept motiv al refuzului faptul că OBE este o decorație moștenită de pe vremea imperialismului, care îi aduce aminte de ”brutalizarea strămoșilor” săi.

Din postura de scriitor și poet, Benjamin Zephaniah a publicat 14 cărți de poezie, șapte piese de teatru și șapte albume de muzică originală. În anul 2008, jurnaliștii de la ”The Times” îl descriau drept unul dintre cei mai mari 50 de scriitori de după Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Într-una dintre operele sale, Benjamin Zephaniah a detaliat experiențele dureroase de care a avut parte pe când era doar un copil. Născut în Handsworth, Birminghan, s-a confruntat cu tulburările civile ale orașelor din Regatul Unit, la mijlocul anilor 80.

ADVERTISEMENT
Tags: