Life

Actorul Gerard Depardieu, reținut de poliție pentru agresiune sexuală. Două femei i-au adus acuzații grave

Gerard Depardieu a fost reținut de poliție pentru agresiune sexuală. Două femei i-au adus cunoscutului actor acuzații grave.
29.04.2024 | 19:34
Actorul Gerard Depardieu retinut de politie pentru agresiune sexuala Doua femei iau adus acuzatii grave
Gerard Depardieu, reținut de poliție pentru agresiune sexuală. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gerard Depardieu a fost reținut de poliție pentru agresiune sexuală la Paris luni, 29 aprilie. Două femeii i-au adus acuzații grave cunoscutului actor francez.

Gerard Depardieu a fost reținut de poliție pentru agresiune sexuală. Două femei l-au acuzat de abuz pe actor

Luni, la 8 dimineața, Gerard Depardieu (75 de ani) a fost reținut la o secție de Poliție din Paris. Autoritățile i-au cerut să răspundă unor acuzații de agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

După ce a fost acuzat de două femei că le-a atins în timpul a două filmări separate, actorul urmează să fie interogat. Christian Saint-Palais şi Béatrice Geissmann Achille, avocații actorului, nu au răspuns solicitărilor AFP, potrivit news.ro.

Prima acuzație este din 2014, din timpul producției filmului “Magicien et les Siamois”, de Jean-Pierre Mocky. A doua este din 2021, în timp ce aveau loc filmările pentru “Volets Verts”, de Jean Becker.

ADVERTISEMENT

Prima plângerea a venit din partea unei asistente care avea 24 de ani în 2014, atunci când a avut loc incidentul. Actorul i-ar fi pus “palmele pe tot corpul [ei]”, după care i-ar fi adresat “cuvinte indecente”.

Comportamentul actorului a “bântuit-o” mult timp, după cum a spus asistenta pentru Le Courrier de l’Ouest. Astfel, a depus în ianuarie o plângere pentru “agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de o altă persoană care abuzează de autoritatea funcţiei sale”.

ADVERTISEMENT

Atunci când aveau loc filmări, “de dimineaţa până seara, aveam dreptul la mizeriile lui”, a declarat actrița Anouk Grinberg pentur AFP. “Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, ştiu că angajează un agresor”, a mai spus ea.

A doua plângere a fost depusă în februarie 2o24 pentru “agresiune sexuală”, “hărţuire sexuală” și “insulte sexiste”. Acuzațiile au fost aduse de către o scenografă de 53 de ani.

ADVERTISEMENT

Femeia susține că Gerard Depardieu a imobilizat-o în timp ce se aflau pe un coridor, după care a prins-o între picioarele lui. După ce s-a aflat despre incident, echipa de filmare i-ar fi spus actorului francez să-și ceară scuze, iar acesta s-a conformat.

Ulterior, a fost deschisă o anchetă în martie, conform Parchetului din Paris, fiind confirmat un raport al Mediapart. Carine Durrieu-Diebolt, avocata scenografei, a refuzat să comenteze citarea lui Gerard Depardieu.

Actorul mai are și alte acuzații

În decembrie 2020, Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare pentru “viol” și “agresiune sexuală”. Actrița Charlotte Arnould a depus plângerea. Aceasta a reclamat, la finalul lunii august 2018, două violuri la domiciliul din Paris al cunoscutului actor.

De asemenea, actrița Hélène Darras a depus o plângere prin care l-a acuzat pe actor de agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2007. Plângerea sa a fost respinsă, însă, la finalul lunii decembrie din cauza prescripției.

Jurnalista și scriitoarea spaniolă Ruth Baza a depus, în decembrie 2023, o plângere în Spania împotriva lui Depardieu pentru “viol”. Faptele ar fi avut loc la Paris, în anul 1995.

În octombrie 2023, Gerard Depardieu a susținut, printr-o scrisoare deschisă, că “niciodată” nu a abuzat o femeie. “Nu am decât cuvântul meu pentru a mă opune tribunalului mediatic şi linşajului care mi-a fost rezervat”, a menționat acesta în scrisoarea publicată de Le Figaro.

ADVERTISEMENT