News

Gerard Depardieu, acuzat de agresiuni sexuale de 13 femei. Celebrul actor este deja inculpat pentru viol

Gerard Depardieu are noi probleme cu legea. Nu mai puțin de 13 femei îl acuză pe celebrul actor de agresiuni sexuale. El este deja inculpat pentru viol.
12.04.2023 | 21:35
Gerard Depardieu acuzat de agresiuni sexuale de 13 femei Celebrul actor este deja inculpat pentru viol
Încă 13 femei îl acuză pe Gerard Depardieu de agresiuni sexuale. Actorul, inculpat pentru viol în 2020. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Câștigător al Globului de Aur și nominalizat la Oscar, celebrul actor francez Gerard Depardieu este acuzat de agresiuni sexuale de către 13 femei. În urmă cu doar trei ani, acesta a fost inculpat pentru viol.

Încă 13 femei îl acuză pe Gerard Depardieu de agresiuni sexuale. Actorul, inculpat pentru viol în 2020

Actorul francez Gerard Depardieu se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual. Recent, 13 femei au susținut că au fost abuzate de vedeta cinematografiei. Presa din Hexagon notează că abuzurile ar fi avut loc între anii 2004 și 2022.

ADVERTISEMENT

Amintim că procurorii din Franța îl anchetează pe Depardieu și într-un alt dosar penal, deschis pentru infracțiunea de viol. Victima acestuia este actrița Charlotte Arnould. În urmă cu doar doi ani, aceasta a susținut că a fost violată de Depardieu la casa lui din Paris.

După un an în care a stat sub anonimat, actrița și-a dezvăluit identitatea 2021, după ce și-a dat seama că ancheta asupra presupusului ei atacator se prelungește. În acest caz ar exista inclusiv filmări realizate în august 2018 cu agresiunea. Depardieu susține cu tărie că relația dintre ei a fost consensuală.

ADVERTISEMENT

În prezent, o investigaie a publicației franceze Mediapart spune că: ”Pe lângă plângerea lui Charlotte Arnould, au apărut 13 relatări de la femei care spun că au fost supuse unor gesturi sau propuneri inadecvate din punct de vedere sexual din partea celebrului actor, cu diferite niveluri de gravitate”.

Potrivit anchetei jurnalistice, violențele au avut loc pe platourile de filmare a unsprezece filme și în locații exterioare. De notat că niciuna dintre cele 13 presupuse victime nu a depus plângere.

ADVERTISEMENT

”Unele au renunțat, altele nici măcar nu s-au gândit la asta. Motivul a fost sentimentul că cele spuse de ele nu vor avea prea mare greutate în fața monumentului cinematografiei franceze. Și că ar putea însemna chiar sfârșitul carierei lor”, se arată în ancheta jurnaliștilor francezi.

Femeile care lansează acuzațiile spun că au fost atinse într-o manieră nepotrivită, inclusiv în zone corporale intime, şi că au primit propuneri sexuale obscene, însoţite uneori de gemete insistente, se afirmă în articolul publicat de Mediapart.

ADVERTISEMENT

Gerard Depardieu neagră vehement toate acuzațiile

Ajuns la 74 de ani, Gerard Depardieu a negat cu fermitate acuzațiile aduse. Un purtător de cuvânt al actorului, citat de Mirror, a declarat: ”El neagă în mod oficial toate acuzațiile care ar putea intra sub incidența dreptului penal”.

ADVERTISEMENT