Life

Actrița care și-a clonat câinele. Câți bani a dat pentru o replică a animalului

Actrița celebră în toată lumea care și-a clonat câinele. A dat o mulțime de bani pentru asta, dar specialiștii condamnă alegerea.
08.11.2023 | 16:59
Actrita care sia clonat cainele Cati bani a dat pentru o replica a animalului
O actriță celebră și-a clonat câinele în dublu exemplar. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Există persoane care ar fi dispuse să renunțe la tot pentru a renunța la animalul lor de companie și asta a făcut și o actriță celebră care și-a clonat câinele. A cheltuit o mulțime de bani pentru asta.

Cine este actrița care și-a clonat câinele

Unii nu pot accepta sub nicio formă faptul că animalul pe care l-au iubit și l-au tratat ca pe un copil nu mai este. Persoanele de rând nu au altceva de făcut decât să-și plângă durerea, însă cei care au cont sume deloc de neglijat de bani au o ată metodă.

ADVERTISEMENT

Din anul 1996, când oaia Dolly a fost clonată și a devenit primul mamifer clonat dintr-o celulă adultă, ideea că animalele pot fi cumva păstrate pentru tot restul vieții a ajuns la urechea oamenilor.

Banii nu au avut nicio valoare pentru actrița Barbra Streisand, care și-a clonat cățelușa mult iubită, Samantha, care a murit în anul 2017. Înainte ca animalul să treacă în neființă, vedeta i-a recoltat celule din gură și stomac.

ADVERTISEMENT

Ulterior, le-a folosit pentru a crea două clone, pe care le-a botezat Violet și Scarlett. Pentru că și-a clonat câinele, actrița a scos din buzunar 100.000 de dolari, fiecare replică valorând 50.000 de dolari.

Barbra Streisand câine clonat normânt iarbă
Barbra Streisand și cele două cățelușe clonate, în stânga și în dreapta, la mormântul Samanthei.
Sursa foto: colaj Fanatik/ Instagram

„Au personalități diferite. Aștept să îmbătrânească ca să pot vedea dacă au ochii ei căprui și personalitatea ei”, spunea actrița care și-a clonat câinele la vremea respectivă, conform BBC. 

ADVERTISEMENT

Specialiștii nu sunt de acord

Cu toate că acrița care și-a clonat câine de două ori a plătit o avere pentru asta, specialiștii nu sunt de acord cu gestul său. Aceștia au dezvăluit că odată cu acest fenomen, rata de abandon a animalelor va fi și mai mare. În plus, cele care urmează să fie clonate au mult de suferit în timpul procedurii.

„Cu toții ne dorim ca animalele noastre să trăiască pentru totdeauna, dar clonarea nu este o soluție. În schimb, creează un câine nou și diferit, care are doar caracteristicile fizice ale originalului.

ADVERTISEMENT

Personalitățile, ciudățeniile și ‘esența’ animalelor pur și simplu nu poate fi replicate și, având în vedere că milioane de câini minunați lâncezesc în adăposturi în fiecare an sau mor în moduri terifiante atunci când sunt abandonați, clonarea nu face decât să crească criza populației animale.

Mai mult, clonarea are o rata mare de eșec, astfel că mulți câini sunt închiși și chinuiți pentru fiecare recoltare de celule. Nu este corect pentru ei, în ciuda celor mai bune intenții ale noastre. Înțelegem durerea prin care trece Barbra Streisand, dar sperăm că am convins-o să nu mai cloneze animalele”, a transmis asociația PETA, conform dcnews.ro. 

ADVERTISEMENT