Life

Actrița Meg Johnson, cunoscută pentru rolurile din mai multe telenovele, a murit. De ce boală gravă suferea

Meg Johnson, actrița cunoscută pentru rolurile din mai multe telenovele, a murit la 86 de ani. Vedeta suferea de o boală gravă.
02.07.2023 | 21:36
Actrita Meg Johnson cunoscuta pentru rolurile din mai multe telenovele a murit De ce boala grava suferea
Actrița Meg Johnson a murit. Sursa foto: The Sun/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Meg Johnson, cunoscută datorită rolurilor din telenovelele britanice, a murit la 86 de ani. Membrii familiei acesteia au transmis vestea tristă printr-un comunicat de presă.

Actrița Meg Johnson a murit. Era cunoscută pentru rolurile din telenovelele britanice

Actrița britanică s-a stins din viață sâmbătă, pe 1 iulie, iar anunțul decesului a fost făcut de familia acesteia. În ultimii ani, Meg Johnson s-a luptat cu demența.

ADVERTISEMENT

Cunoscută mai ales pentru rolul lui Pearl Ladderbanks în serialul “Emmerdale”, începând cu 2003 și până în 2020, moartea “iubitei și minunatei” actrițe a fost anunțată printr-un comunicat de presă.

“Cu mare tristețe vă informăm că actrița Meg Johnson a trecut în liniște aseară, înconjurată de familie”, se arată în comunicatul emis de familia actriței, dar și de agenția de talente Jorg Betts Associates și echipa serialului canalului ITV, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

În comunicat se mai arată că actrița a avut “o carieră remarcabilă”. Aceasta “a continuat să lupte indiferent de situație”, chiar și după ce a fost diagnosticată cu demență.

Ce roluri importante a mai avut actrița britanică

Meg Johnson a debutat ca actriță în 1961, la doar 25 de ani, atunci când a jucat în serialul TV “Family Solicitor”. În același an a avut un rol în filmul “The Referees”, iar în perioada 1961 – 1964 a avut câteva apariții în serialul “Here’s Harry”.

ADVERTISEMENT

În 1976, Meg Johnson a apărut în câteva episoade ale telenovelei de la ITV “Coronation Street”, în rolul Brenda Holden. În același serial, a fost distribuită, începând cu 1981, ca Eunice Gee, rol pe care l-a avut până în 1999.

Între 2000 și 2003, Johnson a interpretat rolul lui Brigid McKenna în telenovela “Brookside”, difuzată pe Channel 4. A jucat și în serialul “Victoria Wood: As Seen On TV”, în anii ’80, alături de Julie Walters și de Celia Imrie.

ADVERTISEMENT

A continuat să joace până în anul 2020, în serialul care a făcut-o celebră, “Emmerdale”. În 2011 a apărut și un spin-off al telenovelei, “Emmerdale: Paddy and Marlon’s Big Night In”, unde Meg Johnson a interpretat același rol.

În 1981 s-a căsătorit cu Granada Charles Foster, actor și prezentator de televiziune la ITV. Acesta a murit în februarie 2023, iar Meg Johnson a mai trăit doar câteva luni după decesul soțului.

ADVERTISEMENT