Life

Actrița pe care milioane de români au iubit-o a sfârșit singură, uitată de toată lumea. A bucurat pe mulți cu rolurile sale, dar puțini i-au știut povestea

Artista adorată de publicul român, găsită moartă în propria casă. A încântat oamenii cu rolurile sale, dar numai unii îi cunosc parcursul.
16.11.2023 | 19:43
Actrita pe care milioane de romani au iubito a sfarsit singura uitata de toata lumea A bucurat pe multi cu rolurile sale dar putini iau stiut povestea
Artista adorată de publicul român, găsită moartă în propria casă. A încântat oamenii cu rolurile sale, dar numai unii îi cunosc parcursul. Sursa foto: cinemagia.ro / jurnalfm.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actrița pe care milioane de români au iubit-o a sfârșit singură, uitată de toată lumea. A bucurat pe mulți cu rolurile sale, dar puțini i-au știut povestea. Regretata vedetă a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică București.

Artista adorată de publicul român, găsită moartă în propria casă. A încântat oamenii cu rolurile sale, dar numai unii îi cunosc parcursul

Elena Albu este artista adorată de publicul român, găsită moartă în propria casă, în martie 2003. A încântat oamenii cu rolurile sale, dar numai unii îi cunosc parcursul profesional și personal. A fost vedetă de film și de teatru.

ADVERTISEMENT

Regretata actriță a debutat în filmul Apașii (1973). Avea 24 de ani. A fost căsătorită cu regizorul Mircea Veroiu, care s-a stins din viață în urma unei lupte grele cu cancerul. A murit după ce a lansat filmul Femeia în roșu, în anul 1997, în care a jucat inclusiv partenera sa de viață.

Scenaristul a trecut la cele veșnice pe 27 decembrie 1997, iar de atunci soția sa a refuzat să mai joace în filme. A mai avut o apariție destul de scurtă în piesa Oameni de zăpadă, pusă în scenă la Teatrul Foarte Mic din București.

ADVERTISEMENT

Ultimii ani i-a trăit singură, uitată de toată lumea care o adorase în filmele sale. Elena Albu s-a retras într-un apartament din Capitală, unde a fost găsită fără suflare după ce rudele sale s-au alarmat pentru că pierduseră contactul cu ea.

Oamenii legii au intrat în locuință pe 16 martie 2003, la cererea familiei. Unele informații arată că regretata actriță a murit din cauza unui accident vascular provocat de un puseu de tensiune, dar nu se știe sigur care a fost cauza.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nimeni nu știe cu exactitate când a murit. Elena Albu nu a putut depăși doliul pe care îl purta după moartea soțului ei, Mircea Veroiu, care era mai mic decât actrița cu 8 ani. Regizorul a mai fost căsătorit o dată.

Elena Albu, devastată de moartea soțului ei

Elena Albu a fost devastată de moartea soțului său, Mircea Veroiu, cu care a început povestea de dragoste la scurt timp după divorțul acestuia. Regizorul de film s-a separat de prima sa soție în anul 1981.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea a fost făcută chiar de fosta parteneră de viață, scriitoarea Silvia Kerim, care a scris despre perioada în care regretata actriță și soțul ei s-au stabilit o vreme în Paris, Franța. Scriitoarea a numit acea perioadă exilul lui Mircea Veroiu.

„Chiar dacă noi ne despărțiserăm din 1981, am reușit, în timpul exilului parizian al lui Mircea, să păstrăm legătura, vorbind adesea la telefon. Îmi spunea întruna că are nevoie de optimismul meu.

Mă aflam într-o scurtă vizită la Paris când am aflat că e bolnav de cancer. Am fost cutremurată, știindu-l perfect sănătos. S-a întors să mai facă trei filme și să moară acasă.

Am fost la ultima lui premieră, cu filmul Femeia în roșu. Era marcat deja de semnele morții. L-am vizitat la spital cu trei săptămâni înainte de a muri”, a spus prima soție a regizorului, conform newsweek.ro.

Cine a fost regretata Elena Albu

Elena Albu s-a născut pe 1 septembrie 1949 la Iași, unde a făcut liceul. Ulterior, a intrat la Institutul de Arte Teatrale și Cinematografie București pe care l-a absolvit în anul 1973. A început să joace încă din perioada studiilor, pe scena Teatrului din Sibiu (1967 – 1968).

Mai târziu, după terminarea facultății a fost repartizată la Teatrul Dramatic G.A. Petculescu din Reșița. A jucat în numeroase piese de teatru și chiar a primit un premiu de interpretare datorită personalului Alice din Arden din Kent (1987).

Andrei Blaier i-a oferit apoi unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa. A interpretat-o pe Irina în drama Ilustrate cu flori de câmp, rol apreciat de public și de criticii de specialitate. Mai poate fi văzută în filmele Între oglinzi paralele, Somnul insulei și Femeia în roșu, toate regizate de soțul actriței.

ADVERTISEMENT
Tags: