Life

Tamara Buciuceanu, actrița iubită de milioane de români, s-a stins cu o mare durere în suflet. Decizia radicală care a urmărit-o toată viața

Tamara Buciuceanu, artista adorată de publicul român, a încetat din viață cu o suferință uriașă. Hotărârea care a marcat-o.
30.09.2023 | 17:00
Tamara Buciuceanu actrita iubita de milioane de romani sa stins cu o mare durere in suflet Decizia radicala care a urmarito toata viata
Tamara Buciuceanu, artista adorată de publicul român, a încetat din viață cu o suferință uriașă. Hotărârea care a marcat-o. Sursa foto: Facebook / Studiourile Buftea
ADVERTISEMENT

Isoscel din Liceenii, actrița iubită de milioane de români, s-a stins cu o mare durere în suflet. Decizia radicală care a urmărit-o toată viața. Îndrăgita artistă, supranumită Doamna comediei românești, a murit la 90 de ani pe 15 octombrie 2019.

Tamara Buciuceanu, artista adorată de publicul român, a încetat din viață cu o suferință uriașă. Hotărârea care a marcat-o

Tamara Buciuceanu, artista adorată de publicul român, a încetat din viață cu o suferință uriașă. Hotărârea care a marcat-o are legătură cu viața personală pe care a lăsat-o în plan secund de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Renumita vedetă de televiziune a regretat până în ultima clipă că nu a avut copii, dar l-a iubit mult pe nepotul său, Mihai Constantin, actorul care l-a interpretat pe Ionică în celebrul film Liceenii din anul 1986.

Dragostea pe care i-a purtat-o a făcut-o să îi lase moștenire întreaga avere. Concret, este vorba de un apartament situat într-un imobil vechi din cartierul Dorobanți. Artistul este fiul mezzosopranei Iulia Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu.

ADVERTISEMENT

„N-am avut timp. Am jucat atât de mult, încât n-am avut timp. Nu se poate chiar totul să ai, nu poţi. Cred că este o vorbă frumoasă pe care mi-a scris-o Mişu Dobre. Spunea că: «pornind de mic copil într-o lume de visare, mi-am creat un gel subtil de credinţă şi cântare.

Şi de-aş fi azi întrebată, ce-aş avea să mai spun, zic c-aş lua-o de la capăt şi acum». Am realizat într-o seară, stând şi cu Stela, pentru că noi aveam camera împreună, şi ne gândeam cine ar fi putut să facă, ce am făcut noi.

ADVERTISEMENT

Dar să ştiţi, cu foarte multă atenţie și cu foarte multă muncă. Spectacolul era 50 de minute citit în faţă, iar ca să facem 1 oră şi un sfert, fiecare a avut câte un recital de-al nostru”, spunea regretata Tamara Buciuceanu, într-un interviu acordat Eugeniei Vodă, în 2017, scrie dcnews.ro.

Tamara Buciuceanu, căsătorie de peste 30 de ani

Tamara Buciuceanu a avut parte de o căsătorie de peste 3 decenii cu un medic anestezist de renume cu care s-a căsătorit în anul 1963. Celebra actriță și Alexandru Botez, căruia i-a preluat numele de familie, au fost împreună 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Bărbatul i-a respectat și i-a iubit mult cariera de pe scena teatrului. Doctorul, care a încetat din viață în 1996, i-a înțeles destinul și chiar i-a mărturisit la un moment dat că se mulțumește și „cu titlul de prinţ consort”.

ADVERTISEMENT
Tags: