Life

Actualizare importantă a aplicației Waze. Ce vor putea face șoferii în trafic

Aplicația Waze va trece printr-o schimbare. În curând i se va face o actualizare importantă. Ce vor putea face șoferii în trafic?
14.12.2022 | 23:44
Actualizare importanta a aplicatiei Waze Ce vor putea face soferii in trafic
Ce au anunțat reprezentanții aplicației Waze. Sursa foto: hepta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Modificări la aplicația Waze, utilizată de mulțimi de șoferi, în trafic. Curând se va face o actualizare importantă, care va facilita mersul cu mașina.

Modificări ale aplicației Waze. Vești bune pentru conducătorii auto

Interfața de utilizare a Waze dă bătăi de cap, uneori șoferilor, care au nevoie de clipe de atenție, pentru a-și da seama ce se întâmplă în trafic. Astfel, pot fi ușor distrași de la concentrarea pe manevrarea volanului.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita incidentele, reprezentanții Waze plănuiesc o actualizare de utilizare și ulterior conducătorii auto pot raporta radarele, accidentele, blocajele rutiere și filtrele de poliție, fără a-și lua ochii de la drum, potrivit autoevolution.ro

Nu sunt, momentan, date care să arate când Waze ”va veni” cu noile funcții. Momentan, acestea sunt în curs de testare.

ADVERTISEMENT

Waze, cea mai utilizată aplicație în trafic de către șoferi

Waze este o aplicație deținută de Google. Șoferii o favorizează deoarece arată traficul în timp real, timpul până la destinație sau rute ocolitoare.

De asemenea, Waze îi ajută pe șoferi să vadă și unde este prezentă poliția în drumul lor sau dacă s-au produs accidente. Aplicația se poate descărca pe un telefon, din Magazin Play și nu necesită costuri.

ADVERTISEMENT

Diferența dintre Waze și Google Maps

Sunt, însă, și șoferi care folosesc și Google Maps, o aplicație care este bună și pentru pietoni. Waze, în schimb, este destinată exclusiv conducătorilor auto.

De altfel, Waze, spre deosebire de Google Maps, trebuie descărcată pentru a o avea pe Android sau iOS, dar, Google Maps este preinstalat.

ADVERTISEMENT

Waze a fost dezvoltată inițial de o firmă din Israel, Wze Mobile, în 2013 fiind achiziționată de Google. Referitor la Google Maps a fost lansată de compania cu același nume, ”Google”, în anul 2005.

Google Maps a fost disponibil prima oară în SUA, iar în perioada 2009-2012 s-a extins și către alte țări din lume, inclusiv România.

ADVERTISEMENT
Tags: