News

Acuze dure ale unui profesor după ce a corectat lucrările de la Evaluarea Națională: “Ce m-a dezamăgit cel mai mult a fost nota 1 pe care am pus-o. Cum, frate, să nu scrii nimic?”

18.06.2020 | 11:57
Un profesor acuză după ce a corectat lucrările de la Evaluarea Națională. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Acuze dure ale unui profesor după ce a corectat lucrările de la Evaluarea Națională! Gabriel Vlad spune că i-au trecut prin mână, în ultimele ore, nu mai puțin de 100 de teze. A pus note diverse, a notat chiar și cu 10, dar una singură l-a lăsat fără cuvinte.

Bărbatul a fost nevoit să dea nota 1 după ce a constatat că elevul a predat foaia goală. Mai mult de atât, cadrul didactic nu înțelege cum este posibil să nu scrii absolut nimic.

ADVERTISEMENT

Gabriel Vlad le-a plâns de milă profesorilor care au încercat să-l educe pe acest elev, dar și celor care, probabil, vor lucra cu el la liceu. În opinia sa, întreg sistemul trebuie regândit.

Ce spune un profesor după ce a corectat lucrările de la Evaluarea Națională

„Buuun..
Ieri am terminat de corectat. 100 de teze, note, de la,1.00(unu), la 10.00(11 lucrari). Ce m-a dezamagit cel mai mult, a fost nota 1 pe care am pus-o.

ADVERTISEMENT

Cum, frate, sa nu scrii NIMIC? Nu este vorba aici de nestiinta, ci de incapatanare si bataie de joc la adresa invatamantului. Chiar NIMIC? Si respectivul/a, POSIBIL, va intra la un liceu. Ce te faci cu un astfel de element la liceu?

Ajuns la liceu, va capata tupeu, va considera ca se poate si asa si isi va cere ,,drepturile”-sa fie trecut, va face scandal, mai ales daca are o familie mai vocala si cumva va ajunge in clasa a XIIa, absolvent. Nu va lua bacul, daca nu va invata, dar va fi absolvent de 12 clase.

ADVERTISEMENT

Ma gandesc cu mila la pofesorii care au fost nevoiti sa lucreze cu acest ,,educabil” si vor fi nevoiti, daca va ajunge la liceu, sa lucreze cu el.

Cred ca modul in care ,,se intra” la liceu, ar trebui regandit”, a scris Gabriel Vlad, într-un grup al profesorilor organizat pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Reacțiile n-au întârziat să apară. O altă profesoară, Otilia Stoica a scris „am avut la liceu elev care nu știa alfabetul. Cand i-am zis sa scrie pe tabla q=, efectiv a zis ca nu a auzit de litera asta.

Jumătate din clasa citeau pe litere, clasa a 9-a, și aveau și teza la mine, la fizica. Deci personal stiu cum e, iar în clasa a12-a suntem arătați cu degetul ca nu promovează bacalaureatul”.

Mona Chițoiu a strâns și ea o grămadă de reacții după ce i-a transmis profesorului „nu va mai necajiti, nu mai puneti la suflet neputinta acestui sistem de invatamant, ramas la indemana unor incompetenti!!!Cel care a luat 1(unu) este viitorul politician, sau, si mai rau, un viitor ministru!!! Este halucinant tot ce se intampla!!!”.

De remarcat că postarea profesorului a strâns zeci de distriburi și sute de comentarii. Vă readucem aminte că, la Evaluarea Naţională s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti. Primele rezultate vor fi comunicate în 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

De altfel, Gabriel Vlad nu este singurul profesor nemulțumit de sistem. FANATIK a scris AICI cum un reputat cadru didactic, Leon Dinculescu a pus la zid examenul susținut la matematică și întreaga Evaluare. Și alți profesori consideră că testarea s-a desfășurat pe coorodnate greșite. Detalii AICI.

 

 

 

ADVERTISEMENT