News

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la vizita de la Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și cea de Sud. Cuplul prezidențial a atras toate privirile

Ce a purtat Carmen Iohannis la vizita din Coreea de Sud. Cuplul prezidențial, în Zona Demilitarizată dintre țările aflate în conflict.
22.04.2024 | 22:27
Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la vizita de la Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și cea de Sud. Foto X
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis îl însoțește pe președintele Klaus Iohannis la vizita oficială din Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și de Sud. Ca de fiecare dată, Prima Doamnă a României a atras toate privirile.

Ce a purtat Carmen Iohannis la vizita din Coreea de Sud

Ținutele soției președintelui au stârnit, de-a lungul timpului, sute de reacții și comentarii. Unele dintre impresii nu au fost pozitive, astfel că modul în care Prima Doamnă a României alege să se îmbrace se află, deseori, în atenția românilor.

ADVERTISEMENT

De această dată, Carmen Iohannis pare că și-a ales cu grijă ținuta și a optat pentru un outfit negru, format din două piese, realizat de Eli Lăslean, cea care se ocupă de opt ani de aparițiile soției președintelui.

În trecut, partenera de viață a șefului statului a fost aspru criticată, deoarece în apariții publice alături de președinte, în cadrul vizitelor oficiale, nu a respectat protocolul privind ținutele pe care le-a purtat. Cel mai recent episod a avut loc în Kenya.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv, Prima Doamnă a încălcat regulile, purtând o pereche de sandale decupate, ce nu îi acopereau degetele de la picioare. Încălțămintea a fost una de lux, care aparține brand-ului Valentino Garavani, însă protocolul din Africa ar fi fost încălcat.

Cel de-al patrulea turneu oficial desfășurat de Iohannis în ultimul an

Președintele Klaus Iohannis și soția sa se află într-o vizită diplomatică oficială, de trei zile, în Orientul Îndepărtat, în Coreea de Sud. Luni, după un zbor de zece ore, avionul cuplului prezidențial a ajuns la o bază aeriană din Seul.

ADVERTISEMENT

Șeful statului și Carmen Iohannis au fost întâmpinați de autorități, iar apoi au mers în Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și cea de Sud. Delegația este formată din ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Raed Arafat.

„Astăzi am vizitat și Zona Demilitarizată și am primit un briefing de la comandantul UNC/CFC/USFK, generalul Paul LaCamera, despre provocările de securitate”, a fost mesajul transmis de președintele Iohannis pe platforma X, fostul Twitter.

ADVERTISEMENT

În ultimul an, președintele Klaus Iohannis a călătorit în Africa, America Latină și Asia în cadrul unor vizite oficiale. Turneul din Coreea de Sud este cel de-al patrulea desfășurat în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT