Sport

Acuzele de rasism de la Astra – Petrolul, nedovedite. Pentru ce a fost suspendat de către FRF fundașul gazdelor

Întrucât a constatat că acuzațiile de rasism care îi sunt aduse nu pot fi dovedite, Tiberiu Giuroiu s-a ales cu o suspendare de doar două etape, pentru „folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane”.
05.11.2021 | 13:56
Acuzele de rasism de la Astra  Petrolul nedovedite Pentru ce a fost suspendat de catre FRF fundasul gazdelor
ADVERTISEMENT

Cu doar 9 minute înaintea pauzei, Sorin Vădana a intervenit pentru a pune capăt schimbului de replici iscat la marginea terenului, între Tiberiu Giuroiu și un adversar, Sory Diarra, ca urmare a unui duel pentru minge. Convins că fundașul Astrei ar fi folosit cuvinte cu tentă rasială, centralul i-a arătat imediat cartonașul roșu.

Cazul a ajuns ulterior pe masa Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF, dar verdictul a fost cu totul și cu totul altul. Concret, vorbim despre două etape de suspendare și o amendă de 1.000 de lei pentru „folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane”, semn că nu au existat suficiente elemente care să susțină acuzațiile atacantului originar din Mali.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului disciplinar, jignirile cu tentă rasială, xenofobă sau discriminatorie atrag suspendări de minimum șase meciuri pentru jucătorul în cauză și penalitate sportivă de 5 până la 60 de mii de lei pentru clubul la care evoluează.

Două etape de suspendare pentru Tiberiu Giuroiu. Acuzațiile de rasism nu au putut fi dovedite

Sunt șocat! Suntem în 2021 și eu mă aflu în România să joc fotbal. Sigur, într-un meci pot exista incidente între jucători, dar acele lucruri trebuie să rămână pe teren.

ADVERTISEMENT

Aceste insulte rasiste sunt prea mult. Nu mint cu nimic, arbitrul asistent a auzit insulta și cred că au fost și microfoane pe stadion în care s-a auzit ce mi-a spus. Sunt șocat!

Nu mi s-a întâmplat niciodată asta! Tocmai ăsta e motivul pentru care sunt șocat. Sper să nu se mai repete”, a răbufnit Sory Diarra, potrivit gsp.ro, întărind astfel ideea că a fost victima unui derapaj rasist.

ADVERTISEMENT

Eu nu am înjurat, cei de pe margine au sărit și au înjurat. Să se dea faza

În schimb, Tiberiu Giuroiu a negat acuzațiile și a cerut insistent consultarea imaginilor video, exprimându-și, totodată, convingerea că va beneficia de clemență din partea Comisiei de Disciplină, ceea ce s-a și întâmplat.

Am fost faultat, cei de pe margine au sărit cu injurii. Arbitrul a crezut că eu am înjurat și asta a fost. Eu nu am înjurat, cei de pe margine au sărit și au înjurat. Au sărit…

ADVERTISEMENT

Să se dea faza, să se audă dacă am înjurat sau nu. Am încercat să explic arbitrului ce s-a întâmplat, dar degeaba. Tușierul m-a indicat pe mine să fiu eliminat.

Cred că dacă eram în formulă complet, am fi luat punct sau chiar trei puncte. Nu știu cum o să fie plătită amenda în urma eliminării, nu știu să spun acest lucru.

Nu am primit de foarte mult timp banii. Nu pot să spun de când. Toată lumea știe că sunt probleme cu banii la Astra, dar asta este, mergem mai departe. Ni se spune că urmează să primim. Noi asta încercăm mereu, să jucăm, să ne afirmăm, pentru că suntem tineri”, a declarat fundașul Astrei Giurgiu, potrivit looksport.ro.

ADVERTISEMENT