Premier League

Adam Johnson a fost eliberat din închisoare! Cât a executat fostul internațional englez din pedeapsa de 6 ani

22.03.2019 | 14:23
Adam Johnson a fost eliberat din inchisoare Cat a executat fostul international englez din pedeapsa de 6 ani

Fostul internațional englez Adam Johnson a fost eliberat din închisoare vineri, după ce a executat jumătate din pedeapsa de șase ani la care fusese condamnat pentru ”activitate sexuală cu o minoră”. În martie 2016, fostul fotbalist acceptase acuzaţiile de activitate sexuală cu o minoră în vârstă de 15 ani şi de corupere de minori.

Adam Johnson a fost eliberat din închisoare

Acum în vârstă de 31 de ani, Adam Johnson a fost eliberat din închisoare după ce a efectat trei din cei șase ani la care fusese condamnat. Conform Sky Sport, fostul fotbalist ar fi fost eliberat în urma unei înţelegeri cu poliţia. El a fost transportat cu o dubă specială până la conacyul pe care îl deține familia sa, iar tatăl jucătorului a spus că este ferixcit să-și aibă fiul acasă.

Deoarece are o acuzaţie de activitate sexuală cu o minoră, Adam Johnson va fi monitorizat permanent, el trebuind să ofere poliţiei date privind locul în care se află, detalii despre activitatea bancară, dar şi când intenţionează să plece în străinătate. El a jucat în careiera sa la formațiile Middlesbrough, Leeds United, Watford, Manchester City, Sunderland și are două goluri în 12 meciuri disputate la naționala Angliei.

Adam Johnson pe vremea când evolua la Sunderland
Adam Johnson pe vremea când evolua la Sunderland

Adam Johnson, acuzat de activitate sexuală cu o minoră

Adam Johnson s-a întâlnit cu tânăra în ianuarie 2015, după ce a acceptat să-i ofere un tricou cu autograf. Jucătorul a recunoscut că a sărutat-o pe acasta, însă în timpul întâlnirii din maşina lui Range Rover nu a ”mers mai departe”. Tânăra a spus juriului că jucătorul ”i-a băgat mâna în pantaloni” şi că ea i-a făcut sex oral. Juriul, format din opt femei şi patru bărbaţi, nu l-a găsit pe Johnson vinovat la acuzaţia de sex oral, dar l-a găsit vinovat cu 10-2 de activitate sexuală.

Fostul internațional englez nu este singurul mare sportiv care a avut probleme cu justiția din cauza agresiunilor sexuale. Cel mai recent caz este cel al lui Cristiano Ronaldo, care este acuzat că a violat o femeie în 2009, într-o cameră de hotel din Las Vegas. Alți doi mai sportivi care au avut probleme cu legea din această cauză sunt pugilistul Mike Tyson și baschetbalistul Kobe Bryant.