Sport

Patrick Kluivert, noul antrenor de la Adana Demirspor! Va sta pe bancă în dubla din Conference League cu CFR Cluj

Adana Demirspor, viitoarea adversară a lui CFR Cluj, i-a găsit înlocuitor lui Vincenzo Montella un nume uriaș. Patrick Kluivert a semnat contractul cu turcii.
01.07.2023 | 18:35
Patrick Kluivert noul antrenor de la Adana Demirspor Va sta pe banca in dubla din Conference League cu CFR Cluj
Patrick Kluivert ar putea debuta pe banca lui Adana Demirspor împotriva lui CFR Cluj. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-07-2023
15:38

Adana Demirspor l-a prezentat pe Patrick Kluivert ca antrenor!

Adana Demirspor va fi condusă de Patrick Kluivert. Fostul mare atacant olandez a semnat un contract valabil doi ani cu echipa turcă şi va fi pe banca tehnică a lui Adana în dubla cu CFR Cluj din Conference League. 

Patrick Kluivert, noul antrenor de la Adana Demirspor
Patrick Kluivert, noul antrenor de la Adana Demirspor

Adana Demirspor, ocupanta locului patru în campionatul Turciei, va juca împotriva lui CFR Cluj în turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League. Turcii sunt aproape să numească un nou antrenor principal.

Adana Demirspor, adversara lui CFR Cluj, ar putea fi antrenată de Patrick Kluivert

Adana Demirspor este foarte aproape să îl numească pe Patrick Kluivert, fostul mare atacant olandez, noul antrenor al echipei. În vârstă de 46 de ani, legenda lui Milan și Barcelona ar putea reveni în iarbă după doi ani de pauză.

ADVERTISEMENT

Olandezul a fost ultima oară selecționerul reprezentativei din Curacao, unde a asigurat interimatul. A stat pe banca echipei din Caraibe timp de 6 meciuri și a avut un bilanț negativ: o victorie, două egaluri și trei înfrângeri.

Chiar dacă nu este un antrenor cu un CV stufos, experiența lui Kluivert și numele său uriaș ar putea conta în „dubla” cu CFR Cluj. Fostul mare fotbalist a mai principal la Twente U21 și Ajax U19. A mai fost însă și directorul Academiei Barcelonei sau director sportiv la PSG.

ADVERTISEMENT

Adana Demirspor poate aduce un antrenor cu vastă experiență internațională. Kluivert a lucrat la 3 naționale

Viitorul antrenor al Adanei Demirspor a fost și antrenorul secund al naționalei Olandei, în mandatul lui Louis Van Gaal (august 2012 – iulie 2014), dar și secundul lui Clarence Seedorf la naționala Camerunului, în perioada august 2018 – iulie 2019.

Jurnaliștii turci de la Fotomac anunță că Adana ar putea da lovitura în această vară pe piața transferurilor. Starul uruguayan, Edison Cavani, ar fi pe lista adversarei lui CFR Cluj. Atacantul în vârstă de 36 de ani ar fi omul din atac alături de care echipa să atace titlul în sezonul viitorul din SuperLiga Turciei, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Cavani mai are un contract cu Valencia. Acesta a reușit 5 goluri și două pase decisive în 28 de meciuri în sezonul precedent pentru „lilieci” și este evaluat la trei milioane de euro conform Transfermarkt.

Cine este echipa care a terminat pe locul patru în sezonul trecut în campionatul Turciei

Adana Demirspor a terminat sezonul imediat în spatele „granzilor” Galatasaray, Ferebahce sau Beșikaș și are un lot evaluat la 37,88 milioane de euro, mai mult decât CFR Cluj. Printre cei mai importanți jucători ai turcilor se numără Henry Onyekuru, care a mai trecut pe la Everton, AS Monaco, dar și Benjamin Stambouli, fost mijlocaș central al lui PSG şi Tottenham.

ADVERTISEMENT

Extrema dreaptă Yusuf Sari este cel mai bine cotat jucător al lui Adana: 3,8 milioane de euro, iar cel mai titrat jucător este Younes Belhanda, campion în Ligue 1 cu mai multe echipe.

ADVERTISEMENT