Sport

Cine e Adana Demirspor, adversara lui CFR Cluj în turul 2 preliminar al Conference League. Când se joacă cele două meciuri

CFR Cluj va întâlni în Conference League echipa care a încheiat pe locul patru în Turcia, Adana Demirspor. Echipa turcă e mult mai bine cotată ca adversara.
21.06.2023 | 17:22
Cine e Adana Demirspor adversara lui CFR Cluj in turul 2 preliminar al Conference League Cand se joaca cele doua meciuri
Adana Demirspor, adversara CFR-ului în Conference League. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj nu a avut cea mai uşoară tragere la sorţi pentru turul doi preliminar din Conference League. Noua echipă a lui Andrea Mandorlini joacă împotriva turcilor de la Adana Demirspor, locul patru în stagiunea precedentă.

Cine e Adana Demirspor, adversara lui CFR Cluj în turul 2 preliminar al Conference League

Adversara CFR-ului a încheiat în stagiunea trecută sub trio-ul Galatasaray, Ferebahce şi Beşiktaş. Adana a depăşit însă campioana din stagiunea trecută, Trabzonspor. Lotul turcilor este mai valoros decât al ardelenilor.

ADVERTISEMENT

37,88 milioane de euro costă jucătorii celor de la Demirspor, în timp ce echipa din Gruia valorează 27,98 de milioane de euro. Printre jucătorii experimentaţi ai turcilor se numără Henry Onyekuru, cel care a trecut la echipe precum Everton sau AS Monaco, dar şi Benjamin Stambouli, fost jucător la PSG şi Tottenham.

Cel mai valoros fotbalist din lotul lui Adana Demirspor este Yusuf Sari, în vârstă de 24 de ani. Fotbalistul este cotat la 3,8 milioane de euro. Din actualul lot, cel mai titrat fotbalist este Younes Belhanda, campion în Ligue 1, jucător cu echipe importante în carieră.

ADVERTISEMENT

Vincenzo Montella şi-a încheiat contractul cu turcii!

Adana Demirspor nu are antrenor în acest moment. Fostul mare atacant italian Vincenzo Montella a pregătit echipa turcă între 2021 şi 2023. Montella are şi în CV-ul de antrenor echipe uriaşe ca Milan, Fiorentina sau Sevilla.

De cealaltă parte, CFR Cluj şi-a schimbat antrenorul. Dan Petrescu a plecat din Gruia şi în locul său a fost numit Andrea Mandorlini, cel care se află la al doilea mandat în Gruia, la mai mult de un deceniu de la “primul descălecat”.

ADVERTISEMENT

Ardelenii sunt în stadiul în care îşi reconstruiesc lotul după plecările lui Braun, Koliger, Bordeianu şi retragerea lui Hoban. Pe picior de plecare este şi fundaşul central Yuri Matias, dorit insistent de Rapid.

CFR Cluj joacă turul pe teren propriu!

Clujenii i-au adus până acum pe Cătălin Căbuz (Chindia Târgovişte) şi Philip Otele (UTA Arad). Cei doi jucători au semnat contracte încă din urmă cu câteva luni, având acest drept pentru că au fost în ultimele 6 luni de contract.

ADVERTISEMENT

Manşa tur din “dubla” CFR Cluj – Adana Demirspor se va disputa pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Gruia, pe 27 iulie. Returul va avea loc o săptămână mai târziu în Turcia.

  • 16 meciuri europene a jucat CFR Cluj anul trecut
  • 37.880.000 de euro este valoarea lotului celor de la Adana
ADVERTISEMENT