Life

Adevărul despre cum a murit fratele lui Nicolae Ceaușescu. Autoritățile, șocate când au descoperit cadavrul. Ultimele sale cuvinte

Cum a murit Marin, fratele lui Nicolae Ceaușescu? Autoritățile au fost șocate când au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului, la Viena!
06.04.2024 | 11:12
Adevarul despre cum a murit fratele lui Nicolae Ceausescu Autoritatile socate cand au descoperit cadavrul Ultimele sale cuvinte
Cum a murit fratele lui Nicolae Ceaușescu. Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Cum a murit Marin, fratele lui Nicolae Ceaușescu? Trecerea sa în neființă a provocat un șoc imens în rândul autorităților, atunci când i-au descoperit cadavrul.

Cum a murit Marin, fratele lui Nicolae Ceaușescu. Ce funcție importantă avea

Marin, unul din frații fostului dictator comunist, s-a stins din viață la doar o zi după ce Nicolae Ceaușescu fusese executat în urma procesului fulger, în ziua de Crăciun a anului 1989.

ADVERTISEMENT

Nu doar Nicolae Ceaușescu a avut un rol important în vremurile de tristă amintire, ci și Marin, fratele fostului președinte român. Marin era unul din cei 10 copii ai familiei Ceaușescu. A fost un lider politic de temut înainte de 1989. El conducea timp de mai mulți ani Agenția Economică a României de la Viena și a fost al doilea născut în familia Ceaușescu.

Fratele lui Nicolae Ceaușescu a condus instituția menționată timp de 15 ani. Din informațiile vehiculate în presă după Revoluția din decembrie 1989, se pare că Marin ar fi venit în țară ca să îl avertizeze pe fratele său ce i se coace.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea despre faptul că Marin a încercat să ia legătura cu orice preț cu Nicolae a fost făcută, la un moment dat, de Mihaela, fiica fratelui fostului dictator.

„Tata i-a spus mamei că este evident că nu are cum să ia legătura cu el. A și vorbit cu fratele lui, generalul Ilie Ceaușescu și a zis nu reușește să intre la Nicu, că așa îi spuneau. Tata a plecat spunându-i mamei „ai grijă ce faci, că vin vremuri grele, o să fie rău”, a declarat nepoata lui Nicolae Ceaușescu, pentru jurnalul.ro.

ADVERTISEMENT

Marin a fost găsit spânzurat în subsolul instituției pe care o conducea. Biletul de adio

La numai o zi de la executarea soților Ceaușescu, Marin, fratele lui Nicolae Ceaușescu, și-a pus capăt zilelor.

Pe 26 decembrie 1989, bărbatul a fost găsit spânzurat în subsolul Reprezentanței Economice a României la Viena. Marin a lăsat și un bilet de adio înainte să recurgă la gestul extrem.

ADVERTISEMENT

„Să nu mă acuzaţi că am încheiat cu şampanie. Nu este un viciu, dar am avut nevoie de un drog ca să pot să plec mai uşor. Colectiv – rămâneţi cu bine. Urmaţi-vă destinul”, au fost ultimele cuvinte ale lui Marin Ceaușescu.

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT