Life

Satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă. Se află într-o zonă cu peisaje ca în basme

Nicolae Ceaușescu a vrut să șteargă de pe hartă un sat, în ciuda faptului că acesta se afla într-o zonă cu adevărat deosebită.
23.03.2024 | 15:36
Satul pe care Nicolae Ceausescu a vrut sal stearga de pe harta Se afla intro zona cu peisaje ca in basme
Satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă ascunde peisaje de poveste. Chiar și așa, acum a ajuns în paragină, iar puțină lume mai știe de existența sa.

Satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă

România are o mulțime de locuri superbe. Unele sunt cunoscute chiar și de străini, în timp ce altele rămân ascunse. Cel mai bun exemplu este chiar povestea acestui loc din țară, pe care poate puțini o cunosc.

ADVERTISEMENT

Satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă a ajuns acum o ruină. Deși în jurul lui sunt peisaje de-a dreptul spectaculoase, acestea au ajuns să fie înghițite de gunoaie.

Despre ce loc este vorba? Despre satul Tisa, care se află la nu foarte mare distanță de Băile Olănești, o stațiune apreciată de români, dar și de străini. Deși a fost un colț de rai, acum, locul e de nerecunoscut.

ADVERTISEMENT

Un vlog realizat recent arată imagini neașteptate din acest loc. În satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă s-a construit și un heliport. Aici ar fi trebuit să aterizeze fostul dictator în luna decembrie 1989.

Elicopterul lui Nicolae Ceaușescu urma să aterizeze în satul Tisa

Nimic nu s-a mai întâmplat însă de atunci. Iar dovada cea mai clară o reprezintă imaginile din zonă. Deși pădurile de aici sunt fabuloase, de abia dacă sunt străbătute de anumite persoane.

ADVERTISEMENT

„Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă, dar destinul satului Tisa, de lângă Băile Olănești, a fost altul. Astăzi, colțul acesta de rai, unde s-a construit și un heliport pe care ar fi trebuit să aterizeze elicopterul lui Ceaușescu, în decembrie 1989, pare uitat de lume”, se arată într-un vlog postat pe  canalul de YouTube HaiLaDrum.

Ce s-a ales, deci, de satul pe care Nicolae Ceaușescu a vrut să-l șteargă de pe hartă? Doar câteva familii mai locuiesc aici, povestește un localnic. De asemenea, în sat nu există nici magazine și nici prea multe oportunități.

ADVERTISEMENT

Și se pare că cei care ajung în zonă nu se zbat să păstreze prea mult frumusețea locului. Deși liniștea plutește în aer, iar peisajul este unul de-a dreptul magic, gunoaiele strică totul.

Chiar persoana care a realizat acest vlog a tras un semnal de alarmă. Se pare că zona superbă nu este deloc întreținută, astfel că numeroase gunoaie ajung să fie adunate pe drum.

ADVERTISEMENT