Life

Adevărul despre salata verde pe care o cumpărăm de la supermarket. Ce conține ea, de fapt

Adevărul despre salata verde pe care o cumpărăm. Ce conține, de fapt, această legumă pe care o găsim mereu la supermarket.
01.11.2023 | 19:42
Adevarul despre salata verde pe care o cumparam de la supermarket Ce contine ea de fapt
Adevărul despre salata verde pe care o cumpărăm de la supermarket. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Adevărul despre salata verde pe care o cumpărăm de la supermarket. Ce conține această legumă, de fapt.

Adevărul despre salata verde pe care o cumpărăm de la supermarket

Salata verde pe care o cumpărăm de la supermarket este mai benefică decât credeam. Deși puțini știu, adevărul este că ea are multe proprietăți și una dintre ele este mai ascunsă.

ADVERTISEMENT

Mai precis, salata verde poate fi un sedativ ușor și natural. Dacă este combinată cu alte anumite alimente, aceasta ne poate induce starea de somn.

Spre exemplu, în combinație cu pastele făinoase, pastele ne pot da o stare naturală de somn.

Conform csid.ro, dacă amestecăm salată verde cu ulei de trandafiri și îl aplicăm pe frunte putem să scăpăm de durerile de cap. De asemenea, ne poate ajuta să scăpăm de insomnie.

ADVERTISEMENT

Beneficii ale salatei verde. De ce să o mănânci mai des

Salata verde furnizează o gamă largă de vitamine și minerale esențiale. Specialiștii spun că ea conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu și potasiu.

Salata verde este o sursă bună de fibre, care susține sănătatea sistemului digestiv. Ea promovează senzația de sațietate și ajută la menținerea nivelului normal al zahărului din sânge.

ADVERTISEMENT

Salata verde este bogată în apă și oferă o senzație de sațietate cu un conținut caloric redus, ceea ce o face potrivită pentru cei care doresc să mențină sau să piardă în greutate.

Salata verde conține antioxidanți, cum ar fi vitamina C și beta-carotenul, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului și pot contribui la prevenirea bolilor cronice.

ADVERTISEMENT

Fibrele, potasiul și alte substanțe nutritive din salata verde pot contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Vitamina A și luteina, găsite în salata verde, sunt esențiale pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea problemelor de vedere legate de vârstă.

ADVERTISEMENT