News

Adevărul despre starea de sănătatea a Patriarhului Daniel, după ce s-a scris că e bolnav

Care este, de fapt, adevărul despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel, după ce au apărut informații cum că ar fi bolnav.
01.01.2023 | 22:52
Adevarul despre starea de sanatatea a Patriarhului Daniel dupa ce sa scris ca e bolnav
Adevărul despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Care este adevărul despre starea de sănătate a Patriarhului Daniel. În spațiul public au apărut informații cum că acesta ar fi bolnav. Motivul pentru care a lipsit de la o slujbă.

Care este starea de sănătate a Patriarhului Daniel, după ce a lipsit de la o slujbă

În vârstă de 71 de ani, Patriarhul nu a fost prezent la slujba de binecuvântare a Noului An 2023, de la Catedrala Patriarhală.

ADVERTISEMENT

În schimb, cel care a citit mesajul acestuia a fost episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Patriarhul Daniel a lipsit de la slujbă din cauza unei “viroze ușoare”, după cum a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvântul al Patriarhiei Române.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că Patriarhul are, în general, o stare de sănătate foarte bună. De data aceasta a fost nevoit să lipsească de la slujbă din cauza virozei.

“Starea de sănătate a Părintelui Patriarh este una bună sau foarte bună, cu excepția acestui episod de viroză, care sigur s-a banalizat și el, dat fiind procentul mare de români care au trecut prin această viroză.

ADVERTISEMENT

Este o stare total neproblematică din punct de vedere al sănătății. (…) Astăzi așa cum ați văzut, a putut veni la biserică, se simte din ce în ce mai bine și vă pot spune că nu există nici cea mai mică îngrijorare în legătură cu starea sa de sănătate.

Este ceva firesc.”, a declarat Vasile Bănescu la Antena 3 CNN.

În spațiul public a apărut o știre conform căreia Patriarhul ar fi bolnav. Bănescu a infirmat acest zvon, spunând că nu s-a folosit formularea potrivită.

ADVERTISEMENT

“Știrea a apărut, cred, din cauza unei formulări mai puțin inspirate. Cuvântul potrivit era răceală sau viroză, nu boală.”, a mai spus acesta.

Patriarhul Daniel se simte foarte bine, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române speră că viroza va trece cu ajutorul tratamentelor potrivite.

Ce mesaj a transmis Patriarhul Daniel de Anul Nou

În urmă cu câteva zile, Patriarhul Daniel le-a transmis un scurt mesaj românilor.

Mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române a fost cu ocazia atât a Anului Nou, cât și a sărbătoririi Botezului Domnului.

Patriarhul le-a urat românilor un scurt “La mulți ani”. De asemenea, le-a transmis și urări de sănătate și fericire.

“Cu prilejul Sărbătorii Anului Nou și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, dimpreună cu urarea: La mulți ani!”, a transmis acesta prin intermediul unui mesaj video.

ADVERTISEMENT