News

Patriarhul Daniel, mesaj important pentru credincioși: ”Să respectăm cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul Daniel a transmis, vineri, tuturor românilor să respecte cu strictețe măsurile anti-Covid impuse de autorități și să asculte sfaturile medicilor.
22.10.2021 | 22:12
Patriarhul Daniel mesaj important pentru credinciosi Sa respectam cu strictete sfatul medicilor si masurile sanitare
ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a punctat faptul că viața și sănătatea trebuie păstrate cu grijă, de aceea este esențial să nu ne abatem de la respectarea regulilor anti-Covid.

”Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, a trasmis Patriarhul printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să vină la pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou

Preafericitul Părinte Daniel a făcut referire și la pelerinajul care are loc în aceste zile în Capitală: Sfântul Dimitrie cel Nou. El îi îndeamnă pe oameni, de asemenea, să vină să se închine la sfintele moaște pentru a scăpa de suferințele produse de pandemie.

”Pelerinajul din anul acesta la moaștele sfinților poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească și trupească pentru toți

ADVERTISEMENT

Pentru a putea purta crucea multor suferințe și încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit și Înviat, este necesar să ne întărim în credință, să sporim rugăciunea și să săvârșim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi”, a mai comunicat Patriarhul României.

Cum se va desfășura pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou. Măsurile anti-Covid vor trebui respectate

Pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou a început pe data de 21 octombrie 2021. Având în vedere că România este sufocată de valul patru al coronavirusului, la procesiunea religioasă se va ține cont de măsurile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

”În contextul sever al pandemiei de COVID-19, în care Biserica însăşi a desfăşurat o intensă campanie de promovare şi conştientizare a regulilor igienico-sanitare, subliniind firescul şi necesitatea ascultării de sfatul medicilor, pentru organizarea în condiţii de reală siguranţă a sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din acest an au fost luate şi vor fi respectate mai multe măsuri speciale”, a clarificat Patriarhia Română.

Regulile stabilite în cadrul pelerinajului sunt: păstrarea distanțării sociale, marcarea spațiilor pentru distanțare, se va intra și se va ieși prin locuri diferite.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul pelerinajului, credincioșii vor primi echipamente sanitare: măști, mănuși, dezinfectant. Vor primi, de asemenea, și alimente bine sigilate.

Totodată, se pune la dispoziția pelerinilor și scaune cu distanță de 1 metru și jumătate între ele. Racla cu moaștele va fi permanent dezinfectată și va fi acoperită cu un capac transparent.

Racla cu Sfântul Dimitrie cel Nou este scoasă afară din Patriarhie și așezată în pridvorul Catedralei Patriarhale. Pelerinajul se va încheia pe data de 28 octombrie.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română