News

Patriarhul Daniel, mesaj important pentru credincioși: ”Să respectăm cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul Daniel a transmis, vineri, tuturor românilor să respecte cu strictețe măsurile anti-Covid impuse de autorități și să asculte sfaturile medicilor.
22.10.2021 | 22:12
Patriarhul Daniel mesaj important pentru credinciosi Sa respectam cu strictete sfatul medicilor si masurile sanitare
ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a punctat faptul că viața și sănătatea trebuie păstrate cu grijă, de aceea este esențial să nu ne abatem de la respectarea regulilor anti-Covid.

”Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, a trasmis Patriarhul printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să vină la pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou

Preafericitul Părinte Daniel a făcut referire și la pelerinajul care are loc în aceste zile în Capitală: Sfântul Dimitrie cel Nou. El îi îndeamnă pe oameni, de asemenea, să vină să se închine la sfintele moaște pentru a scăpa de suferințele produse de pandemie.

”Pelerinajul din anul acesta la moaștele sfinților poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească și trupească pentru toți

ADVERTISEMENT

Pentru a putea purta crucea multor suferințe și încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit și Înviat, este necesar să ne întărim în credință, să sporim rugăciunea și să săvârșim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi”, a mai comunicat Patriarhul României.

Cum se va desfășura pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou. Măsurile anti-Covid vor trebui respectate

Pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou a început pe data de 21 octombrie 2021. Având în vedere că România este sufocată de valul patru al coronavirusului, la procesiunea religioasă se va ține cont de măsurile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

”În contextul sever al pandemiei de COVID-19, în care Biserica însăşi a desfăşurat o intensă campanie de promovare şi conştientizare a regulilor igienico-sanitare, subliniind firescul şi necesitatea ascultării de sfatul medicilor, pentru organizarea în condiţii de reală siguranţă a sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou din acest an au fost luate şi vor fi respectate mai multe măsuri speciale”, a clarificat Patriarhia Română.

Regulile stabilite în cadrul pelerinajului sunt: păstrarea distanțării sociale, marcarea spațiilor pentru distanțare, se va intra și se va ieși prin locuri diferite.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul pelerinajului, credincioșii vor primi echipamente sanitare: măști, mănuși, dezinfectant. Vor primi, de asemenea, și alimente bine sigilate.

Totodată, se pune la dispoziția pelerinilor și scaune cu distanță de 1 metru și jumătate între ele. Racla cu moaștele va fi permanent dezinfectată și va fi acoperită cu un capac transparent.

Racla cu Sfântul Dimitrie cel Nou este scoasă afară din Patriarhie și așezată în pridvorul Catedralei Patriarhale. Pelerinajul se va încheia pe data de 28 octombrie.

ADVERTISEMENT