News

Patriarhul Daniel, mesaj scurt cu ocazia Anului Nou și a Botezului Domnului. „Doriri de sănătate şi fericire, pace şi bucurie”

Patriarhul Daniel le-a transmis românilor un scurt mesaj cu ocazia Anului Nou și Sărbătorii Botezului Domnului, urându-le „La Mulți Ani”
28.12.2022 | 19:11
Patriarhul Daniel mesaj scurt cu ocazia Anului Nou si a Botezului Domnului Doriri de sanatate si fericire pace si bucurie
Patriarhul Daniel, mesaj pentru români cu ocazia Anului Nou. Sursa foto: Basilica.ro
ADVERTISEMENT

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis miercuri un scurt mesaj video cu urări de La Mulți Ani românilor cu ocazia atât a Anului Nou, dar și a sărbătorii Botezului Domnului.

Mesajul Patriarhului Daniel

Într-un mesaj video, de doar câteva secunde, Patriarhul Daniel le-a urat românilor La Mulți Ani, transmițându-le și urări de sănătate și fericire.

ADVERTISEMENT

„Cu prilejul Sărbătorii Anului Nou și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, dimpreună cu urarea: La mulți ani!”, a transmis Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul Daniel, mesaje pentru colindători

Săptămâna trecută, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a avut mai multe cuvinte pentru grupurile de colindători care l-au vizitat. Miercurea trecută, patru grupuri de colindători au fost primite de Patriarhul Daniel, Corala Nihil Sine Deo, recunosută pentru prestația de la Românii au Talent, un grup de colindători ai Asociaţiei Down Plus din Bucureşti, Corul Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Dristor din capitală și corul Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), părintele vorbindu-le tinerilor despre bucurie ca prezență a harului în suflet.

ADVERTISEMENT

„Bucuria este prezența harului în sufletul omului credincios. Este o legătură tainică între har și bucurie. Când aveți harul Domnului Hristos în suflet simțiți bucurie și o transmiteți mai departe. Prin colinde se transmite bucuria harului Domnului nostru Iisus Hristos în care se arată iubirea lui Dumnezeu Tatăl și părtășia Sfântului Duh”, le-a spus Părintele Patriarh.

Cu două zile înainte de Crăciun la reședința patriarhală a fost primit corul studenților creștin-ortodocși români, dar și corul de colindători de la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

ADVERTISEMENT

„Sunteți colindători, care aduc în suflet multă pace sfântă de la Hristos Domnul, care a venit în lume să mântuiască lumea, precum s-a spus: Se naște și crește, să ne mântuiască. Mântuire înseamnă unirea omului muritor cu Dumnezeu cel veșnic viu”, le-a spus acestora din urmă Patriarhul Daniel.

În ultima săptămână dinaintea Crăciunului, Patriarhul României a primit 15 grupuri de colindători la Reședința Patriarhală.

ADVERTISEMENT