Sport

Cine e cel mai tare antrenor din România în ultimele 6 luni. Nu e nici Dan Petrescu, nici Gică Hagi

Cu Hermannstadt, Adrian Mutu a ajuns la meciul 25 în competiția internă la timona Rapidului, o perioadă în care este numărul 1 între antrenorii din primul eșalon.
16.10.2022 | 11:30
Cine e cel mai tare antrenor din Romania in ultimele 6 luni Nu e nici Dan Petrescu nici Gica Hagi
Gică Hagi și Dan Petrescu, antrenori de top în România, sunt depășiți în ultima perioadă de Adrian Mutu cu Rapid. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid s-a impus la Mediaș, 2-0 cu revelația FC Hermannstadt, și își continuă cursa de urmărire a liderului din SuperLiga, Farul lui Gică Hagi. Dar dacă ”Regele” este, ca performanțe, cel mai bun tehnician din primul eșalon în această stagiune, nu la fel stau lucrurile dacă luăm drept reper întreaga perioadă petrecută de Adi Mutu pe banca Rapidului.

Adrian Mutu, 68% partide cu victorie în mandatul de la Rapid

Adrian Mutu a ajuns la Rapid, luându-i locul lui Mihai Iosif. Contractul a fost semnat pe 2 martie 2022. După ce antrenorul care o promovase în primul eșalon fusese demis ca urmare a înfrângerii, 2-3, cu FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Debutul său pe bancă, în ultima rundă a sezonului regular al stagiunii trecute, a fost unul cu succes. Un 1-0 contra celor de la Academica Clinceni, reușita care le aducea giuleștenilor trei puncte, fiind trecută în contul lui Rareș Ilie.

Au urmat șase victorii consecutive în play-out, iar giuleștenii, după 1-0 cu Sepsi, erau pe primul loc, la cinci puncte de formația din Sfântu Gheorghe. Și visau chiar la meciurile de baraj pentru cupele europene.

ADVERTISEMENT

O remiză, cu Chindia, și două eșecuri, cu același scor, 2-3, acasă, cu FC U Craiova (unicul, până acum, pe noul Giulești), respectiv cu Mioveni, i-au obligat însă să amâne, pentru moment, visul revenirii în Europa.

În actuala stagiune, Adrian Mutu și-a condus elevii la nu mai puțin de 10 succese în cele 15 meciuri oficiale. Dintre acestea, 14 s-au disputat în campionat, unde au o linie 9-1-4, și una în play-off-ul Cupei, 3-0 cu Afumați.

ADVERTISEMENT

Astfel că, după 25 de partide la conducerea Rapidului, Adrian Mutu are nu mai puțin de 17 succese. Cel mai bun rezultat al unui antrenor din SuperLiga. Un jucător important pentru acest parcurs este Alex Ioniță, cel care a acordat un interviu premium pentru FANATIK.

Petrescu, Bergodi, Măldărușanu și Hagi completează Top 5

La o lungime distanță de Dan Petrescu, care are doar 16 victorii. Și nu mai puțin de cinci dacă-l comparăm cu antrenorul liderului din SuperLiga, Gică Hagi. Sau 3 peste Cristiano Bergodi, care a bifat 14 succese. Al treilea cel mai bun rezultat, la timona lui Sepsi.

ADVERTISEMENT

În topul echipelor cu peste 50% victorii în 25 de partide mai figurează Hermannstadt, ultima victimă a lui Mutu, respectiv CSU Craiova. Ambele cu câte 13 succese.

Însă, dacă la Hermannstadt, ca și la Rapid, rezultatele sunt trecute în contul unui singur tehnician, Marius Măldărușanu, la olteni situația este diferită. Mirel Rădoi, actualul tehnician, are doar 12 meciuri pe banca tehnică.

 

ADVERTISEMENT
Tags: