News

Alertă la Academia de Poliție din București. Zeci de studenți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Momente dificile la Academia de Poliție din București, după ce zeci de studenți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
15.11.2023 | 15:26
Alerta la Academia de Politie din Bucuresti Zeci de studenti au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara
Aproape 60 de studenți de la Academia de Poliție au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Sursa foto: Academia de Poliție / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 60 de studenți de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București s-au simțit rău şi 57 dintre ei au ajuns la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, după ce au mâncat la cantină.

Aproape 60 de studenți de la Academia de Poliție au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Din informațiile oferite de directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, tinerii ar fi avut de suferit din cauza alimentației. Incidentul a fost raportat marți, 14 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Un număr total de 57 de studenți au fost transportați la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. Aceștia acuzau stări de vomă și dureri abdominale. Se pare că de vină ar fi mâncarea pe care au primit-o la cele două mese, de prânz și de seară.

Această problemă a fost sesizată și Sindicatului Oltpol. Liderul organizației, Cristel Ioțu, a spus că nu este primul incident legat de blocul alimentar de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție, studenților Academiei de Poliție. Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce. Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat. Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul Matei Balș, spital de Boli Infecțioase.

Eu am mai atras atenția cu provire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt”, a declarat Ioțu, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Care este starea studenților intoxicați

Același medic de la Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, a confirmat că 57 persoane au ajuns la spital în urmă cu o zi. Unitatea medicală a anunțat DSP, iar mai departe a fost sesizată Direcția Medicală din MAI.

Din fericire, niciun student nu se află în stare gravă după acest incident. Toți au fost externați. ”Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament.

ADVERTISEMENT

Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente le-au pus probleme, dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a explicat dr. Marinescu.

ADVERTISEMENT
Tags: