News

Admitere liceu 2022, etapa a 2-a. Câte locuri libere mai sunt la unitățile de învățământ din țară

Admitere liceu 2022, etapa a 2-a. Luni, 1 august, candidații care vor să participe la a doua rundă de admitere în învățământul liceal pot depune cererile de înscriere. Repartizarea va debuta joi, 4 august.
01.08.2022 | 09:29
Admitere liceu 2022 etapa a 2a Cate locuri libere mai sunt la unitatile de invatamant din tara
Admitere liceu 2022, etapa a 2-a, debutează luni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În intervalul 1-3 august 2022, elevii din țară care nu au fost repartizați la liceu în prima etapă pot depune cererile de înscrieri.

Admitere liceu 2022, etapa a 2-a, debutează luni. Aproape 5.000 de locuri libere la unitățile de învățământ din țară

Conform datelor prezentate pe site-ul Ministerului Educației, după prima etapă de repartizare au rămas libere peste 4.990 de locuri la liceu și 6.852 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt libere și 22.664 de locuri în învățământul profesional, dintr-un total de 41.052 de locuri prevăzute, după ce 18.338 de elevi au optat pentru rute de școlarizare în învățământul profesional.

Ministerul condus de Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că, în prima etapă, au fost repartizaţi computerizat 110.035 de elevi (94,13%) în învăţământul liceal din totalul elevilor cu opţiuni completate (116.887).

ADVERTISEMENT

De luni, 1 august, candidații care vor să participe la a doua etapă de admitere liceu 2022 pot depune cererile de înscriere. Repartizarea va avea loc joi, 4 august.

Procesul de repartizarea se derulează conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană / cea a Municipiului București. Rezultatele vor fi publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean / al municipiului București și comunicate unităților de învățământ.

ADVERTISEMENT

Pe 6 august are loc transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Ordinea în care se va face repartizarea elevilor la liceu:

  • Elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională vor fi repartizați, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile acestora, în limita locurilor disponibile.
  • Elevii care nu au susținut examenul de Evaluare Națională vor fi repartizați, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile acestora, în limita locurilor disponibile.
ADVERTISEMENT

Câte locuri libere mai sunt la liceele din București

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) au anunțat că în mai multe licee din Capitală au rămas locuri libere după prima etapă de admitere.

Datele oficiale arată că mai sunt 409 locuri rămase libere pentru a 2-a etapă de admitere la liceu. Iată repartizarea locurilor libere, pe sectoare:

  • Sectorul 1 – 87
  • Sectorul 2 – 43
  • Sectorul 3 – 87
  • Sectorul 4 – 20
  • Sectorul 5 – 0
  • Sectorul 6 – 172

În București, cele mai multe locuri libere au rămas la liceele cu profil tehnic. În cazul liceelor teoretice, mai sunt disponibile câte 1, 2 sau cel mult 5 locuri pe profil.

ADVERTISEMENT