News

Admitere Universitatea Bucureşti 2020. Au început înscrierile. Reduceri pentru cei care depun dosarul online

01.07.2020 | 13:52
Admitere Universitatea Bucuresti 2020 Au inceput inscrierile Reduceri pentru cei care depun dosarul online
ADVERTISEMENT

De astăzi au început înscrierile la Universitatea din București pentru admiterea la cele 19 facultăți. Candidații au timp până pe 30 iulie să se înscrie, informează News.ro.

Universitatea din București a anunțat că taxa de înscriere este cu 25% mai mică pentru candidații care își vor depune dosarele online.

ADVERTISEMENT

Având în vedere situaţia actuală generată de evoluţia COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăţilor oferă viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere”, a anunțat Universitatea Bucureşti.

Cinci forme diferite de admitere

Există cinci forme de admitere, în conformitate cu deciziile facultăților Universității și abrobate de către Senat: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivaţional şi admitere pe bază de examen.

ADVERTISEMENT

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Bucureşti oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afişa pe site-ul propriu formularul de înscriere”, a transmis Universitatea Bucureşti.

Candidații pot achita taxa de înscriere online pe platforma www.po.unibuc.ro, caz în care vor  beneficia de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

ADVERTISEMENT

Cei care vor veni la sediile facultăților să se înscrie vor beneficia de cazare gratuită în perioada admiterii, în  limita locurilor disponibile, pe durata a trei nopți. Cazarea va fi asigurată atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia.

Indiferent de modalitatea de înscrierea aleasă, toți absolvenții de liceu care vor să urmeze cursurile Universității din București vor avea acces gratuit în luna iulie la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”.

ADVERTISEMENT

Grădin Botanică va putea fi vizitată zilnic, în intervalul 08.00-20.00 pe baza legitimaţiei/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti.

ADVERTISEMENT