Sport

Adnan Guso, lecții pentru Marius Șumudică despre Borac, adversara lui CFR Cluj: “El este pericolul cel mai mare”. Exclusiv

Cine este Borac Banja Luka? Adnan Guso, fost portar la Pandurii și Dinamo, a analizat adversara pe care CFR Cluj o înfruntă în turul 1 preliminar din Liga Campionilor.
15.06.2021 | 23:32
Adnan Guso lectii pentru Marius Sumudica despre Borac adversara lui CFR Cluj El este pericolul cel mai mare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Adnan Guso a jucat cinci ani în România, între 2003 și 2008, pentru FC U Craiova, Dinamo, FC Argeș și Pandurii. A strâns nu mai puțin de 79 de partide în Liga 1.

În prezent este antrenor cu portarul la Zeljeznicar, în prima ligă din Bosnia și Herțegovina. Acolo unde Borac a luat titlu după un retur absolut impresionant. Asta după sosirea antrenorului Marko Maksimovic, care pur și simplu a transformat echipa. În el stau toate speranțele bosniacilor.

ADVERTISEMENT

Cine este Borac Banja Luka? Adnan Guso a explicat care sunt plusurile și minusurile adversarei pe care o are CFR Cluj

FANATIK l-a contactat pe Adnan Guso pentru a afla toate datele despre Borac Banja Luka. O echipă la care evoluează alţi doi jucători trecuţi prin Liga 1.

Unul dintre ei este Stojan Vranjes, 34 de ani, cunoscut în special pentru perioada petrecută la Pandurii. Dar care a evoluat şase luni şi pentru CFR Cluj, în 2012. Celălalt este Goran Zakaric, 28 de ani, pe care Universitatea Craiova îl lua în octombrie 2019 de la Partizan şi îl ceda în februarie 2020, chiar la Banja Luka.

ADVERTISEMENT

Adnan Guso spune că omul cel mai important de la Borac este chiar antrenorul Marko Maksimovic. Un tehnician tânăr, 37 de ani, venit la echipă în iarnă, dar care a făcut adevărate miracole. Dar concluzia bosniacului este clară: CFR Cluj va obţine calificarea în turul 2.

Adnan Guso: “CFR Cluj se va califica în turul 2 preliminar din Liga Campionilor. În special datorită experienței superioare”

“CFR Cluj va merge mai departe, eu aşa cred. Borac a avut un retur foarte bun, în care au recuperat 13 puncte față de Sarajevo. Şi au terminat cu două în plus. Au jucat bine după ce a venit un antrenor nou în iarnă.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Marko Maksimovic, care şi-a demonstrat valoarea. El este pericolul pentru CFR Cluj. A făcut multe schimbări și a adus jucători foarte buni. Dar chiar dacă au avut un parcurs incredibil, să nu credeți că au câștigat ușor. Toate meciurile din retur au fost grele, de luptă”, a povestit Guso pentru FANATIK.

Chiar dacă sunt deja 13 ani de când a plecat din România, Adnan Guso rămâne conectat la fotbalul din Liga 1. Urmăreşte meciurile, iar pe campioana CFR Cluj a văzut-o de multe ori la lucru. Crede că ardelenii se vor impune datorită experienței superioare, dar a și punctat care sunt jucătorii de temut de la Borac.

ADVERTISEMENT

Borac are doi jucători care au trecut prin România: Stojan Vranjes și Goran Zakaric. Primul are peste 60 de meciuri în Liga 1

“Am urmărit meciurile din România, m-am uitat la multe meciuri ale celor de la CFR Cluj. Au jucători cu experiență acolo, o echipă foarte solidă. Borac are o echipă mult mai tânără, puțini jucători cu experiență. Sigur, este Vranjes, jucător cu multe meciuri în România. Mai este și Zakaric, care a jucat și el în România.

Apoi îl au pe Zilijkic, decarul, foarte bun acolo, în banda stângă. Are o viteză foarte excelentă, este și tehnic. De bază în apărare este Jovanovic, jucător crescut de Partizan Belgrad. Dar mai este și Mijlvojevic, un tânăr foarte talentat, căpitanul selecționatei U21″, a mai spus Guso.

Adnan Guso, doar amintiri frumoase din România. Și-ar fi dorit ca Universitatea Craiova să câștige titlul în Liga 1

Adnan Guso nu uită că primul oraș din România în care a ajuns a fost chiar Craiova. Și-ar fi dorit să o vadă pe Universitatea Craiova campioană, dar se consolează cu faptul că oltenii au luat cupa. De asemenea, se bucură și pentru FC U Craiova 1948, care a promovat în Liga 1.

“Mi-a plăcut foarte mult perioada pe care am petrecut-o în România. Totul a fost foarte frumos. Îmi pare rău că nu a câștigat Craiova campionatul, dar bine că măcar că a luat capul. Am văzut că a intrat și Craiova lui Mititelu, să fie derby acolo în oraș”, a mai spus Guso.

ADVERTISEMENT