News

Scene revoltătoare la Braşov. Adolescentă bătută și umilită de colegi, în aplauzele privitorilor care filmau. Video

04.05.2021 | 16:38
Scene revoltatoare la Brasov Adolescenta batuta si umilita de colegi in aplauzele privitorilor care filmau Video
ADVERTISEMENT

Scene greu de privit în Brașov, unde o adolescentă a fost ținta pumnilor din partea colegilor. Fata a fost bătută în aplauzele privitorilor, copii tot de vârsta ei. Aceștia au înconjurat-o și priveau cum fata este lovită de colegii ei.

Adolescentă din Brașov, obligată să sărute picioarele agresoarei sale

Scenele șocante provin din județul Brașov, în cartierul Astra, unde mai mulți adoloscenți au fost filmați în timp ce formează un cerc în jurul unei tinere, ce este agresată de alte două colege ale sale.

ADVERTISEMENT

Fata este obligată să îi sărute piciorul uneia dintre agresoare, aceste scene fiind filmate de ceilalți copii de la fața locului, care nu numai că nu au intervenit, ci le spuneau agresoarelor cum să își abuzeze victima.

După ce îi sărută piciorul colegei sale, fata este lovită cu pumnii, până când cineva intervine și victima este lăsată în pace, dar nu pentru mult timp, pentru că intervine o altă agresoare. Aceasta o lovește pe adolescentă de mai multe ori, iar victima sa este pusă la pământ, informază brasov.net.

ADVERTISEMENT

Scene greu de privit în Brașov. Adolescentă bătută și umilită în parc

Calvarul se termină pentru victima violenței fizice abia când unul dintre copii merge la ea și o ridică de pe jos, iar filmarea se termină și ea. „Nu la față” se aude la un moment dat pe filmare, acesta fiind lucrul pe care îl spun copiii care sunt de față la aceste scene.

Cum majoritatea celor aflați acolo filmau, nu a durat mult până când videoclipul cu adolescenta agresată să devină viral, iar acesta a ajuns și pe mâna polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii s-au sesizat în acest caz și efectuează cercetări, după cum anunță purtătorul de cuvânt de la IPJ Brașov, comisar de poliție Alina-Maria Ivan. A fost deschis un dosar penal și se caută vinovații.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «lovirea sau alte violențe» și «tulburarea ordinii și liniștii publice», dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

ADVERTISEMENT

În România, în fiecare oră doi copii sunt victime ale abuzului, orice formă ar lua acesta. Cazurile de violență domestică de acasă duc la o normalizare a violenței, spun specialiștii, care arată că în 2018 au fost peste 15.000 de cazuri de violențe asupra copiilor. Tocmai din această cauză capătă amploare fenomenul bullyingului și bătăile între copii:

„Din ultimele studii pe care Salvați Copiii le-a făcut, aceasta se situează la nivel de 38% din declarațiile părinților, în sens că 38% dintre părinți declară că folosesc bătaia și tratamentul umilitor în educația copilului și 63 de procente din declarațiile copiilor. Copiii recunosc într-un procent mult mai mare violența asupra lor, cu o frecvență neschimbată în mediul rural, în sensul că în mediul rural violența este aproape dublă față de mediul urban. Din aceste 16.000, în 1.039 de cazuri s-a și inițiat urmărirea penală a agresorului”, a spus Gabriela Alexandrescu, președinta organizației Salvați Copiii.

ADVERTISEMENT
Tags: