Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu, acuze dure la adresa lui Cătălin Popa, arbitrul delegat la meciul Rapid – FC U Craiova: „E protejat de FRF!”. Video Exclusiv

Înaintea meciului Rapid - FC U Craiova, Adrian Mititelu îl acuză pe arbitrul piteștean Cătălin Popa, delegat la centru, că ar fi protejat de către FRF.
10.02.2023 | 14:45
Adrian Mititelu acuze dure la adresa lui Catalin Popa arbitrul delegat la meciul Rapid  FC U Craiova E protejat de FRF Video Exclusiv
Adrian Mititelu nu vede cu ochi buni delegarea arbitrului Cătălin Popa la meciul Rapid - FC U Craiova. foto: colaj Fanatk
ADVERTISEMENT

Într-o etapă a 25-a din SuperLiga în care iese în evidență partida Universitatea Craiova – CFR Cluj, un alt joc care va prezenta un interes la fel de mare va fi cel dintre Rapid și FC U Craiova, programat vineri seara, de la ora 20:00.

Adrian Mititelu îl acuză pe arbitrul Cătălin Popa înainte de Rapid – FC U Craiova: „E protejat de FRF! Ne-a dezavantajat și când a fost la VAR”

Rapid și FC U Craiova se înfruntă vineri seara în Giulești, de la ora 20:00, iar meciul se anunță a fi unul de risc maxim din toate punctele de vedere. Mai întâi pe teren, ținând cont de rivalitatea sportivă dintre cele două echipe, dar și în tribune. Și din cauza a ce s-a întâmplat la meciul din tur, disputat la Târgu Jiu, când Săpunaru a fost la un pas de bătaie cu oficiali ai oltenilor, dar și a conflictului dintre Adrian Mititelu și suporterii proprii din Peluza Sud.

ADVERTISEMENT

Clubul oltean a anunțat că nu organizează și nu-și asumă prezența propriilor fani în tribune, însă rapidiștii spun că nu se vor opune ca aceștia să intre pe stadion. Au urmat amenințările lui Adrian Mititelu că va retrage echipa de pe teren dacă va fi înjurat, s-a răzgândit, și se părea că lucrurile s-au calmat.

Însă, situația s-a inflamat din nou. Iar de această dată vinovată pare a fi Comisia Centrală a Arbitrilor, care a luat o decizie total de neînțeles, de a-l delega la centru pe piteșteanul Cătălin Popa. Un arbitru departe de elita cavalerilor fluierilor din România, predispus la greșeli și care a făcut praf mai multe meciuri din primul eșalon.

ADVERTISEMENT

„Neinspirată delegarea lui Cătălin Popa?”, l-a întrebat moderatorul Horia Ivanovici pe Adrian Mititelu în ediția de vineri, 10 februarie, a emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Iar răspunsul patronului oltean nu s-a lăsat așteptat, acesta lansând și câteva acuzații dure la adresa arbitrului din Pitești.

„Nu știu domnule, dar omul ăsta a fost timpul o piază rea pentru noi. Tot timpul când e Popa, noi nu câștigăm. Când e Popa, tot timpul se întâmplă greșeli împotriva noastră. Mici, nu foarte mari, dar s-au întâmplat. Și când a fost Popa la VAR, și tot timpul, omul ăsta pentru noi parcă este… Când e el delegat, sunt foarte pesimist pentru meciul respectiv, nu știu de ce…”, și-a început Adrian Mititelu discursul.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Delegarea lui Cătălin Popa la partida Rapid – FC U Craiova era de evitat, dacă e să ținem cont de antecendentele acestuia cu gruparea giuleșteană. În toamna lui 2022, în prima etapă a returului, el a condus la centru meciul Rapid – CFR Cluj și a comis numeroase greșeli grave, majoritatea în favoarea gazdelor. Printre care și două penalty-uri, foarte ușor acordate.

Adrian Mititelu nu se leagă de acele greșeli, dar susține că Popa ar avea parte de protecție din partea FRF și de aceea e delegat la meciuri importante. „Nu știu ce a făcut CFR-ului… E clar că e un arbitru protejat de Federație, are acolo o anumită simpatie, probabil că are și acele funcții pe care le deține pe la Pitești… El așa nu pare un tip… Probabil din prostie face aceste greșeli”, a continuat Mititelu.

ADVERTISEMENT

Cătălin Popa nu a luat testele fizice în această iarnă: „Mă așteptam să fie un arbitru FIFA!”

Și, totuși, de ce a recurs CCA la acesstă delegare neinspirată a lui Cătălin Popa? Mai ales că el nu se află nici pe lista FIFA… Este întrebarea pee care și-au pus-o atât analiștii FANATIK SUPERLIGA, cât și Adrian Mititelu. În plus, centralul piteștean a avut mari probleme în această iarnă cu testele fizice și cu surplusul de greutate, lucruri care nu-l recomandau pentru un astfel de meci.

„El parcă nu luase testele. Nu demult, a fost o listă cu 4-5 arbitri care sunt peste greutate, Vassaras a spus-o public. Și pe altcineva, printre care era și Popa, care nu au luat testele. Nu știu dacă nu cumva era și peste greutate. Văd că între timp apare cu testele luate și e delegat. Pe de altă parte, la un meci care va fi încărcat atât pe teren, cât și în tribune, tu trimiți un tip… un lup care a mai mâncat oaia asta, la Rapid cu CFR… Dar trimite domnule un arbitru FIFA. Ăsta nu  e meci de arbitru FIFA?”, s-a revoltat jurnalistul Alin Buzărin.

„Să știți că pe mine m-a surprins total, eu mă așteptam să fie chiar Istvan Kovacs. Mă așteptam la un arbitru pe măsură, un arbitru care să fie recunoscut prin autoritate și prin corectitudine, un arbitru care să reziste la presiune. Cu siguranță va fi un meci foarte greu din toate punctele de vedere. Sunt galeriile… Indiferent în ce divizie au fost aceste echipe, sunt meciuri tari”, a încheiat Adrian Mititelu discuția despre delegarea lui Cătălin Popa la partida Rapid – FC U Craiova.

Emisiunea Fanatik SuperLiga poate fi urmărită online în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe diferite rețele de socializare, de la site-ul FANATIK.RO la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok.

ADVERTISEMENT