Sport

Delegare curioasă la Rapid – FC U Craiova 1948. Derby-ul din Giulești, condus de arbitrul care i-a înfuriat pe șefii lui CFR Cluj

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunțat arbitrul care va conduce la centru derby-ul dintre Rapid și FC U Craiova 1948.
09.02.2023 | 15:31
Delegare curioasa la Rapid  FC U Craiova 1948 Derbyul din Giulesti condus de arbitrul care ia infuriat pe sefii lui CFR Cluj
3 penalty-uri controversate a primit Rapid în acest sezon din SuperLiga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cătălin Popa va arbitra derby-ul dintre Rapid și FC U Craiova 1948, la care Adrian Mititelu a amenințat la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că poate retrage echipa de pe teren. Arbitrul a fost acuzat de conducerea lui CFR Cluj că a inventat două penalty-uri pentru „giuleșteni”.

Arbitrul Cătălin Popa, acuzat de Cristi Balaj că arbitrează la ordin

Cătălin Popa va avea dificila misiune să arbitreze partida dintre Rapid și FC U Craiova 1948. El va fi ajutat la două tușe de Florin Neacșu și Romică Bîrdeș, iar în camera VAR se vor afla Sorin Costreie și Valentin Avram.

ADVERTISEMENT

Intrată în cursa pentru câștigarea SuperLiga, Rapid beneficiază de un arbitru care a ajutat-o să câștige împotriva lui CFR Cluj cu scorul 2-1, după două lovituri de la unsprezece metri controversate și contestate puternic de către conducerea lui CFR Cluj, prin vocea lui Cristi Balaj.

„Mă gândesc că faci asta dacă ai ordin și spatele asigurat”, declara președintele lui CFR Cluj imediat după acel meci. Penalty-ul clar refuzat celor de la U Cluj contra Rapidului l-a făcut pe oficialul ardelenilor să revină asupra acelui meci pierdut contra Rapidului: „Am înnebunit după meciul pe care l-am avut în Giulești. Anumite lucruri nu le mai înțeleg, văzând și greșeala de la partida lor (n.r. a Rapidului) cu Universitatea Cluj, mai ales și în contextul meciului cu noi…”.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae l-a atacat dur pe Cristi Balaj: „De mai multă vreme am vrut să-i răspund”

Daniel Niculae nu a stat pe gânduri și i-a dat și el o replică acidă lui Cristi Balaj: „De mai multă vreme am vrut să-i răspund domnului Balaj, după referirile sale repetate legate de Rapid, dar m-am abținut. Am vrut să cred că a fost vreo scăpare din partea dânsului, că de fapt nu se ia neapărat de Rapid. Normal că dânsul, ca fost arbitru, știe mai bine decât mine de ce aduci aminte o dată, de 10 ori, de 100 de ori de o fază la care Rapid ar fi fost avantajată nu știu când.

OK, după meciul direct îl înțeleg să spună ce crede, inclusiv să susțină că Luckassen a faultat în atac la faza la care s-a fluierat penalty. Dar chiar așa, Rapid, Rapid, Rapid? Chiar se teme CFR Cluj, echipa care a dominat categoric fotbalul românesc în ultimele cinci campionate, de Rapid? Mi-ar plăcea să știu că așa este, dar parcă nu-mi vine să cred! Sau poate are domnul Balaj ceva cu Rapid?!”.

ADVERTISEMENT

Președintele Rapidului l-a atacat și înainte de meciul dintre CFR Cluj și FCSB: „…marii se porniră și se sfătuiră… un fost fluieraș… Jos mâinile de pe Rapid!”, a scris rapidistul pe pagina de Instagram.

Rapid a câștigat cu două penalty-uri controversate împotriva lui CFR Cluj

Echipa lui Adrian Mutu a reușit să deschidă scorul împotriva lui CFR Cluj dintr-un penalty contestat de campioana României. În minutul 35, Luckassen cade în careu după o ieșire a lui Scuffet, iar Cătălin Popa dictează penalty cu ajutorul VAR, transformat apoi de căpitanul Săpunaru.

ADVERTISEMENT

Rapidul a dat lovitura în minutul 71 după un penalty inventat. Marko Dugandzic, fostul jucător al lui CFR Cluj, l-a păcălit pe centralul partidei, după ce a căzut ușor în careu într-un duel cu Andrei Burcă, iar atacantul croat a fost cel care a transformat și de la punctul cu var.

Cătălin Popa, meci extrem de dificil în Giulești. Risc de scandări rasiste și xenofobe

Cătălin Popa va avea o partidă extrem de dificilă ținând cont de rivalitatea dintre Peluza Nord Rapid și Peluza Sud Craiova 1997. Așadar, sunt șanse mari să repete scandările rasiste și xenofobe de la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Pe de altă parte, cele două galerii și jucătorii au de plătit polițe după scandalul uriaș cu Săpunaru de la Târgu-Jiu și „săgețile” aruncate din ambele tabere. Ba, mai mult, Peluza Sud 1997 e gata să continue protestele la adresa lui Adrian Mititelu, însă patronul lui FC U Craiova 1948 amenință că va retrage echipa de pe teren.

„Știți cum este, dacă îi lasă pe acolo cu fel de fel de bannere împotriva mea și a familiei mele, eu nu voi începe meciul. Voi părăsi meciul. Ce ție nu îți place, altuia nu-i face. Ce se gândesc ei (n.r. – Rapid), hai să îi lăsam să facă atmosferă împotriva Craiovei. Deci, dacă apar bannere, jucătorii se vor opri și vor părăsi terenul cu orice consecințe. Să joace Angelescu și cu Șucu și cu cei de la Rapid să joace ei un amical.

Numai ungurii se simt discriminați? Eu nu mă simt discriminat, jignit, mi-am băgat viața în fotbal și să vină unii să mă înjure? Jucătorii vor părăsi imediat terenul. Știți că sunt căpos. Napoli are ordin și Săceanu la fel. Eu nu mă refer la rapidiști, e dreptul lor să mă înjure, dar dacă mă înjură cei de la Craiova, Robert Săceanu (n.r. – team mangerul echipei) are ordin să scoată echipa de pe teren.

Nu mă interesează consecințele. Am mândrie și orgoliu. Eu nu mai pot. Am pus stop. Iar atunci, dacă se va întâmpla asta, își va asuma, moral cel puțin, Angelescu chestia asta. El dacă face chestii d-astea să vedem când vine Rapid la Craiova dacă mai intră vreun rapidist la meci. El nu trebuie să se bage pentru că aici se încearcă subminarea clubului, iar el le dă apă la moară”, a declarat finanțatorul oltenilor, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT