Sport

Adrian Mititelu continuă războiul în cazul dezafilierii Universităţii Craiova: “Aşteptăm decizia CEDO!”

Adrian Mititelu a pierdut în anul 2021 procesul de dezafiliere al FC Universitatea Craiova. Patronul celor de la FC U solicita despăgubiri de 300 de milioane de euro.
29.01.2024 | 08:00
Adrian Mititelu continua razboiul in cazul dezafilierii Universitatii Craiova Asteptam decizia CEDO
Adrian Mititelu, patron FC U Craiova. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost dezafiliată în anul 2011 după o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF. Adrian Mititelu a pierdut procesul la Curtea de Apel, după ce câştigase în primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti.

Adrian Mititelu continuă războiul în cazul dezafilierii Universităţii Craiova: “CEDO dă decizia finală”

La peste un deceniu de la dezafiliere, Adrian Mititelu nu se lasă şi aşteaptă o decizie favorabilă de la CEDO, care ar urma să vină în următoarele săptămâni. Dacă va avea câştig de cauză, procesul se va repune pe rolul instanţelor:

ADVERTISEMENT

„Stați puțin că mai este puțin și dă CEDO decizia cu procesul dezafilierii, să vezi cum se schimbă treaba la 180 de grade. Reîncepem procesul dezafilierii la instanța civilă. În scurt timp CEDO dă decizia finală.

A rămas în pronunțare, iar după o săptămână, două, trei patru vom avea o decizie la CEDO. Atunci să vedeți cum se vor schimba lucrurile cu raport la Craiova.

ADVERTISEMENT

Dezafilierea? Se credea că s-a terminat cu dezafilierea? Nu! Cauza civilă va începe în câteva săptămâni, luni”, a declarat Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova, la Orange Sport.

Mititelu a pierdut la Curtea de Apel după ce a avut câştig de cauză în prima instanţă

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul Bucureşti a decis ca Adrian Mititelu să ia 220 de milioane de euro despăgubiri de la Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF şi LPF. Foştii preşedinţi ai celor două foruri au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

În iunie 2017, Curtea de Apel a anulat toate deciziile din prima instanţă. Sandu şi Dragomir au fost achitaţi pentru abuz în serviciu şi toate celelalte acuzaţii, iar Adrian Mititelu nu a mai primit niciun euro despăgubiri.

Patronul celor de la FC U Craiova a pierdut în 2021 şi un ultim proces cu privire la dezafilierea Craiovei. I-a acţionat în judecată pe cei care au votat pentru dezafiliere, dar a pierdut şi acel proces.

ADVERTISEMENT

Acum, Mititelu speră într-o decizie favorabilă de la CEDO care să îi permită să deschidă un nou proces în cazul dezafilierii, în instanţele civile.

  • 300.000.000 de euro a solicitat Adrian Mititelu despăgubiri pentru dezafiliere
  • 2011 este anul în care FC Universitatea Craiova a fost dezafiliată
ADVERTISEMENT