Sport

Adrian Mititelu jr. exclude o fuziune cu rivalii de la Universitatea: „Se va face dreptate și va fi o singură echipă în Craiova”

Adrian Mititelu junior (25 de ani) nu uită și nu iartă. Fiul patronului de la FC U Craiova 1948 promite că echipa tatălui său va rămâne sinura din oraș și exclude o fuziune cu Universitatea.
01.06.2022 | 23:10
Adrian Mititelu jr exclude o fuziune cu rivalii de la Universitatea Se va face dreptate si va fi o singura echipa in Craiova
Adrian Mutu, Marcel Puscas, si Adrian Mititelu Jr. la conferinta de presa de prezentare la FC U Craiova 1948, miercuri 02 iunie 2021. © FOTO:Remus Badea/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu jr. a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Fiul patronului de la FC U Craiova 1948 a vorbit, printre altele, despre primul sezon al echipei în Casa Pariurilor Liga 1, viitorul acesteia, situația lui Mititelu senior, dar și rivalitatea interminabilă cu Universitatea Craiova.

FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, război fără sfârșit: „E un rău prea mare făcut din partea lor”

Mititelu junior a transmis că, în Craiova, va exista o singură echipă de fotbal, iar aceea va fi FC U Craiova 1948. Acesta nici nu vrea să audă de o posibilă fuziune cu Universitatea, club patron de Mihai Rotaru, care a fost înființat în 2013, după dezafilierea „Științei” de către Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

„De când lumea și pământul la Craiova suporterii au venit doar la rezultat. Galeria a fost acolo, dar lumea vine doar când echipa merge. Dar de ce nu facem și-un exercițiu de imaginație? CSU ar fi dezafiliată și-ar reveni în Liga 1 după zece ani. Câți suporteri ar mai avea? După ce-am stat prin tribunale și procese, am lipsit zece ani din Liga 1, e normal să-ți pierzi din public. Noi am fost dispăruți ani de zile, mai lipsea doar să fim îngropați. 

E normal ca cei de la CSU să aibă un public când au Cupa României și s-au bătut la campionat. Și-au câștigat un public și lumea a văzut la ei meciuri mai tari, meciuri cu miză. Însă, pe viitor, lucrurile vor fi în favoarea noastră!

ADVERTISEMENT

Știți foarte bine de ce ei se numesc Universitatea Craiova. Pentru că au făcut un contract de asociere cu Clubul Sportiv Republica al lui Badea, cu firma lui Rotaru și cu Universitatea din Craiova. 

Dacă mâine se ceartă Badea cu Rotaru și eu mă împac cu el, fac un contract de asociere și eu sunt Universitatea. Cam aceasta este logica! Vreau să vă mai întreb ceva. De ce m-a pus pe mine TAS să plătesc datorii de 450.000 de euro din 2009 și 2010 la australieni dacă nu sunt echipa continuatoare?! Ei de unde au izvorât? Sunt înființați în 2013.

ADVERTISEMENT

Și-acum sunt la acest proces cu palmaresul. Dacă asta e birocrația și justiția din România, ce să facem?! Am câștigat palmaresul la Curtea de Apel Timișoara și Înalta Curte a decis rejudecarea.

Sunt orgoliile prea mari, e un rău prea mare făcut din partea celor de la CSU. Nu doar pe plan fotbalistic, ci și din punctul de vedere al familiei mele. Totul a fost din cauza unui singur om. Nu pot să uit și să șterg cu buretele. Dumnezeu există, într-o zi se va face dreptate și va fi o singură echipă în Craiova.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum va fi, dar va fi o singură echipă, a noastră! Cum să ne unim cu ei? Cum vedeți această fuziune? Noi, după atâția bani băgați, orgolii și suferință, e greu să cedăm. Nu văd cum să fie posibilă această fuziune. Exclus această variantă!”, a declarat Adrian Mititelu jr., conform gsp.ro.

Mititelu senior, așteptat acasă

Adrian Mititelu junior speră să îl aibă alături și pe tatăl său în următoarea ediție de Casa Pariurilor Liga 1. Patronul lui FC U Craiova 1948 va ieși din închisoare după un an și jumătate.

„Tata a avut doar două permisii până acum. O singură zi de Crăciun, în care a stat numai cu familia, și a avut trei zile în luna martie, când a vorbit mai întâi cu jucătorii, a venit la antrenament. În iunie s-ar putea să mai aibă o permisie. Tata încă mai are inima de suporter în el!”, a mai spus Mititelu jr.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,00 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT