Fotbal intern

Adrian Mutu a chemat cinci stranieri pentru meciul România – Danemarca, din preliminariile EURO 2021. Băluță, Drăguș și Dragomir, cap de afiș

06.03.2020 | 18:16
Adrian Mutu a chemat cinci stranieri pentru meciul Romania  Danemarca din preliminariile EURO 2021 Baluta Dragus si Dragomir cap de afis
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei U21, Adrian Mutu, a anunțat numele stranierilor care vor fi convocați pentru meciul cu Danemarca, din preliminariile EURO 2021.

Conform site-ului oficial al FRF, cei cinci jucători sunt Andrei Rațiu (Villareal), Vlad Dragomir (Perugia), Marius Marin (Pisa), Denis Drăguș (Standard Liege) și Tudor Băluță ((ADO Den Haag).

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu va anunța zilele următoare și lista preliminară cu fotbaliștii din campionatul intern care vor îmbrăca tricoul României.

  • Cifrele stranierilor convocați de Mutu:
  • Andrei Rațiu (fundaș lateral  cotat la 300.000 de euro, 51 meciuri – 1 gol pentru Villareal B) 
  • Vlad Dragomir (mijlocaș cotat la 1.5 milioane de euro, 52 meciuri – 1 gol pentru Perugia)
  • Marius Marin (mijlocaș cotat la 300.000 de euro, 57 de meciuri – 4 pase de gol pentru Pisa)
  • Denis Drăguș (atacant cotat la 2 milioane de euro, 3 meciuri – 2 goluri pentru Standard Liege B)
  • Tudor Băluță (mijlocaș defensiv cotat la 4 milioane de euro, 3 meciuri – 0 goluri pentru ADO Den Haag)
ADVERTISEMENT

În 31 martie, de la ora 19:30, naționala Under 21 va întâlni Danemarca, la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemenco”, în preliminariile EURO 2021.

România ocupă locul secund în Grupa 8, la cinci puncte în spatele Danemarcei, dar cu 3 puncte mai mult decât ocupanta locului trei, Finlanda.

ADVERTISEMENT

Hanca, Crețu și Bicfalvi, chemați de Rădoi la națională

Tot astăzi, selecționerul Mirel Rădoi a făcut publică lista preliminară cu jucătorii convocați pentru play-off-ul EURO 2020. Sergiu Hanca (Cracovia), Alexandru Băluță (Liberec), Alexandru Crețu (Maribor) și Eric Bicfalvi (Ural) sunt surprizele propuse de Rădoi.

În 26 martie, România înfruntă Islanda, în deplasare, la Reykjavik . Terenul va fi cel mai „puternic” adversar al naționalei noastre, islandezii nefiind obișnuiți și pregătiți să joace fotbal în martie.

ADVERTISEMENT

În cazul unei calificări, România se va deplasa la Budapesta sau la Sofia, în 31 martie, pentru ultimul meci care să le ofere „tricolorilor” biletele pentru Euro 2020.

ADVERTISEMENT