Sport

Adrian Mutu și-a dat teza în „giuleșteană”: „E important să știi istoria clubului”. Adevărul despre plecarea lui Stăncioiu

Adrian Mutu e în fața celui mai important test în calitate de antrenor al Rapidului. În prima etapă din play-out, „Briliantul” are derby cu fosta sa echipă și rivala giuleștenilor, Dinamo.
10.03.2022 | 23:49
Adrian Mutu sia dat teza in giulesteana E important sa stii istoria clubului Adevarul despre plecarea lui Stancioiu
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a debutat cu dreptul pe banca Rapidului. Cu „Briliantul” antrenor, nou-promovata a învins-o pe Academica Clinceni, scor 1-0, în ultima etapă a sezonului regulat din Casa Pariurilor Liga 1. Antrenorul în vârstă de 43 de ani se pregătește acum pentru derby-ul cu Dinamo, înaintea căruia a dat un test de rapidist.

Adrian Mutu pregătește cu mintea derby-ul cu Dinamo și nu cu sufletul

Rapid – Dinamo, din prima etapă a play-out-ului, e programat duminică, 13 martie, de la ora 20:30. Meciul se va juca la Mioveni, deoarece Arena Națională e ocupată cu un concert caritabil, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Înaintea derby-ului, jurnalistul Decebal Rădulescu l-a întrebat la Digi Sport pe Adrian Mutu dacă știe când a luat Rapid primul titlu de campioană, iar „Briliantul” a răspuns corect și prompt: „Cred că în `67, cu Valentin Stănescu pe bancă. Erau pe teren marile glorii, Rică Răducanu, Dan Coe, căpitanul, Motroc, Lupescu, tatăl lui Ionuț…

E important să știi istoria clubului, să ai puțin habar. Istoria clubului pune presiune pe tine. Suporterii, care se identifică cu istoria clubului. E un club mare, care are trei campionate, 13 cupe și patru supercupe. Dar nu mă pune să zic imnul, că nu știu decât prima parte (n.r. – râde)”.

ADVERTISEMENT

Noul tehnician al Rapidului își propune obiective îndrăznețe pentru sezonul 2022-2023, sezon în care giuleștenii vor sărbători centenarul clubului. Mutu a vorbit și despre despărțirea de Eduard Stăncioiu, cel pe care fanii alb-vișinii nu l-au acceptat în staff-ul tehnic din cauza trecutului stelist.

„Stăncioiu a dat dovadă de multă maturitate”

„Probabil clubul ne va cere accederea în play-off. Dar până la anul mai e. Nu pot să dau de acum verdicte. Important e anul ăsta, să rămânem concentrați, pentru că play-out-ul e periculos. Am fost o dată cu Voluntari și ne-am salvat in extremis.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță suporterii au contat (n.r. – în decizia lui Stăncioiu). Edi e prietenul meu, e la început de carieră, vrea să meargă pe acest drum și eram bucuros să-l inițiez în staff-ul meu. Din păcate, trecutul lui stelist nu l-a ajutat. Edi a dat dovadă de multă maturitate. Eu i-am spus că sunt alături de el indiferent de ce decide, dar el mi-a zis că nu visa să fie contestat așa și că va fi o presiune care cu siguranță se va răsfrânge asupra staff-ului și asupra mea. Și a preferat să se retragă”, a adăugat Mutu.

Înainte de start-ul play-out-ului Rapid este pe locul 9, cu 20 de puncte, 11 mai multe decât rivala Dinamo, care este pe poziție de baraj. Deși a jucat un sezon la Dinamo, Adrian Mutu uită de trecutul roș-alb și e conectat 100% la tot ce înseamnă Rapid. „Briliantul” este însă precaut în privința revenirii lui Dușan Uhrin.

ADVERTISEMENT

„Se știe că atunci când vine un nou antrenor, băieții vor da mai mult să-l impresioneze. Va fi un meci dificil cu Dinamo, nu e un meci normal, e un meci în care se poate întâmpla orice, vor încerca să ne facă viața grea. Important e să facem ce trebuie în teren și să dăm totul pentru că facem bine ce facem la antrenamente.

Când au venit suporterii, am avut o discuție civilizată, le-am arătat că îmi fac meseria și că vrea doar să ajut. Nu comentez ce s-a întâmplat cu Flavius Stoican, când nu ești în cunoștință de cauză e bine să nu vorbești, mai avem și meciul duminică și nu vreau să vorbesc ceva”, a conchis golgheterul all-time al naționalei României.

ADVERTISEMENT
Tags: