Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu i-a făcut lista de transferuri lui Mihai Rotaru, la Universitatea Craiova, pentru titlu: „Depinde dacă rămâne Mitriță”

Sorin Cârțu a identificat ce jucători ar mai trebui să aducă Mihai Rotaru la Universitatea Craiova pentru a se putea bate la titlu în sezonul viitor.
29.04.2024 | 11:00
Sorin Cartu ia facut lista de transferuri lui Mihai Rotaru la Universitatea Craiova pentru titlu Depinde daca ramane Mitrita
Sorin Cârțu i-a făcut lui Mihai Rotaru „lista de cumpărărturi” pentru la vară. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Una caldă, alta rece pentru Universitatea Craiova cu noul antrenor Costel Gâlcă pe bancă. După victoria de la Sepsi a urmat eșecul de pe teren propriu cu CFR Cluj, iar Sorin Cârțu s-a convins încă o dată că Mihai Rotaru trebuie să facă transferuri de valoare dacă vrea să se bată cu succes la titlu în sezonul viitor.

Sorin Cârțu i-a făcut lista de transferuri lui Mihai Rotaru, la Universitatea Craiova, pentru titlu: „Fundaș central și mijlocaș central defensiv neapărat!”

Înfrângerea cu CFR Cluj este extrem de importantă în lupta pentru ocuparea locului 2 în SuperLiga, iar șefii Universității Craiova s-au convins încă o dată că trebuie să facă transferuri serioase dacă vor să se bată la titlu în sezonul viitor. Acesta este obiectivul impus lui Costel Gâlcă, dar fără jucători de valoare va fi greu de atins.

ADVERTISEMENT

Este și concluzia la care a ajuns fostul mare jucător și antrenor oltean Sorin Cârțu, care a scos în evidență carențele din jocul Universității, mult mai vizibile atunci când lipsește și vedeta Alex Mitriță, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Într-o intervenție la FANATIK SUPERLIGA, „Sorinaccio” a identificat posturile deficitare la Universitatea și nu a ezitat să-și înțepe din nou „favoritul”, pe georgianul Anzor Mekvabishvili.

„Știu că nu dai nume, dar ce posturi ar trebui întărite la Universitatea Craiova din vară?”, a fost întrebat Sorin Cârțu de moderatorul Cristi Coste la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

„Păi sunt doi fundași centrali care mi se pare că-și termină contractul. Este Silva, nu știu care-i situația lui Zajkov. Cel puțin în ultimul timp, Zajkov mi se pare un jucător de pluton. La un moment dat a ieșit în evidență, dar acum parcă i-a luat fața Maldonado. N-am crezut, după primele meciuri când a venit la echipă, că o să-l regret că nu e în teren.

Nici Anzor nu mă dă pe spate. Nu este un jucător determinant pentru ceea ce s-a investit în el. Eu nu-l văd un jucător determinant, de care echipa asta are nevoie. Așa cum este la noi Mitriță. Se observă asta când nu joacă, în special la meciurile de acasă. Este nu jale, hai să nu spunem așa, dar lipsesc acțiunile de presiune asupra adversarului, acțiuni de calitate. Niște jucători de tipul ăsta avem nevoie, asta este Craiova, asta se caută, asta se dorește și se vrea în această zonă.

ADVERTISEMENT

Apoi avem nevoie de un mijlocaș central defensiv, MCD cum îi spun eu. Consider că acest post nu a fost rezolvat nici cu Anzor, nu ai nici alți jucători la dispoziție, că se încearcă ba Căpățînă, ba… Nici pe Screciu nu prea l-am văzut acolo, dar juca, era peste toți. Din punct de vedere defensiv era pâine caldă, vorba aia, aur… Dar probleme de construcție…

La momentul acesta, mijlocașul defensiv nu mai este de tipul acela să vină pe linie cu fundașul central, să acopere și să dea tare cu ea. Trebuie să participe la dezvoltarea jocului. Că vorbeai de Anzor, cred că era prin minutul 20, m-am uitat special, nu știu dacă atinsese mingea de două-trei ori. Deci în minutul 20!

ADVERTISEMENT

Vedeam că echipa vrea să dezvolte, cu pasă de la Popescu, dădea la Badelj, apoi la Zajkov, o dădeau de la unul la altul. Păi acolo trebuie să vină mijlocașul central defensiv, cum e cazul lui Anzor, să vină să dezvolte acțiunile respective. Să facă demarcări orizontale, la fundașul dreapta, la fundașul stânga, să susțină niște triunghiuri.

Eu la modul ăsta văd mijlocașul central defensiv în fotbalul din 2024. Dacă tot te ascunzi… Păi el trebuie să aibă cele mai multe atingeri de balon, pe la el trebuie să treacă jocul. Dar nu cu pase laterale și când o simți grea să dai înapoi la portar sau la fundașul central. Nu domnule, să te întorci, preluări pe direcția de alergare, riscuri… Trebuie să și riști câteodată”, este analiza „la sânge” făcută de Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

Sorin Cârțu, dezamăgit de atacanții Universității Craiova: „Câștigă prea mulți bani!”

„E nevoie și de atacant?”, este întrebarea moderatorului care a stârnit o nouă reacție dură a fostului președinte al Universității Craiova. Acesta consideră că actualii atacanți ai echipei „stau ascunși”, deși în conturi le intră sume frumoase în fiecare lună.

„Cred… Da, da! Absolut! Păi avem niște atacanți, nu le mai dau acum sumele, dar sunt vreo doi-trei care nu apar ca marcatori. Și câștigă ceva bani lunar. Adică se varsă în contul lor niște bani foarte frumoși. Și nu-i văd… Ba că sunt accidentați, ba că jocuri proaste și așa mai departe.

Și la mijloc e nevoie, pentru că nu știu  ce se va întâmpla, dacă va rămâne Mitriță… Nu știi exact care vor fi mișcările în viitor. Dar eu îl aștept pe Gâlcă, având și o imagine a fotbalului spaniol, să vină cu niște soluții, a activat în fotbalul spaniol. Consider că jucători din liga a doua sau a treia din Spania pot să vină să se afirme”, a mai spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune disponibilă și în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

CE SCHIMBARI trebuie SA FACA Galca la U Craiova pentru TITLU IN BANIE sezonul viitor

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților