Sport

Adrian Mutu pune pe seama ghinionului eșecul din meciul Farul – Rapid 2-1: ”Bine că se termină”

Adrian Mutu consideră că echipa sa a fost lipsită de noroc în partida Farul - Rapid 2-1, dar este încrezător că lucrurile se vor schimba în play-off.
11.03.2023 | 23:09
Adrian Mutu pune pe seama ghinionului esecul din meciul Farul  Rapid 21 Bine ca se termina
Adrian Mutu consideră că echipa sa a fost lipsită de noroc în partida Farul - Rapid 2-1, dar este încrezător că lucrurile se vor schimba în play-off. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Giuleștenii au plecat învinși de la Ovidiu după o gafă monumentală a portarului Horațiu Moldovan la un șut moale al lui Adrian Mazilu, noul jucător minune din tabăra lui Gică Hagi.

Adrian Mutu, analiză tactică după Farul – Rapid 2-1

La finalul întâlnirii Farul – Rapid 2-1, din etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat din SuperLiga, antrenorul Adrian Mutu s-a arătat mulțumit de atitudinea jucătorilor săi și speră ca ghinionul să dispară în play-off.

ADVERTISEMENT

”Spectacolul din teren a fost mulțumitor. În prima repriză s-a jucat pe contre și ambele echipe puteau să mai marcheze. În repriza a doua am mutat liniile mai sus și am dominat. Trebuia să facem asta după golul acela incredibil.

Mergem înainte, suntem într-o perioadă în care șansa nu este de partea noastră. Bine că se termină, suntem în play-off și vom vedea ce ne aduce drumul până la sfârșit. Tot timpul e loc de mai bine, dar jucătorii au avut atitudine bună, au luptat până în ultima secundă.

ADVERTISEMENT

Au fost momente când am condus ostilitățile pe teren, dar șansa nu a fost de partea noastră. Sunt mulțumit de atitudinea băieților. Luckassen având multe minute jucate în ultimele meciuri, m-a gândit că e obosit și am băgat un jucător care putea să țină de minge.

Va fi o luptă intensă în play-off, nu am vorbit niciodată de titlu. Presiunea e pe cei care au ca obiectiv titlul, noi vrem doar să jucăm bine”, a declarat Mutu, după ultimul meci din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Gafa lui Horațiu Moldovan a făcut diferența

Partida de la Ovidiu a fost decis de gafa monumentală comisă de Horațiu Moldovan. Portarul Rapidului a scăpat în poartă mingea șutată slab de Adrian Mazilu, în startul reprizei secunde. Tânărul fotbalist de 17 ani al Farului a ajuns la 4 reușite în 10 partide jucate în SuperLiga. El a mai înscris la întâlnirile cu Universitatea Craiova, UTA Arad și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

La doar 12 minute după ce a dus Farul Constanța în avantaj în meciul cu Rapid, Adrian Mazilu a fost schimbat de Gică Hagi cu Mateus Barbosa. A fost o decizie surprinzătoare, ținând cont de forma arătată de puștiul ”marinarilor”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Mazilu nu a fost niciodată integralist într-o întâlnire din SuperLiga, cele mai multe minute jucându-le în meciurile cu Universitatea Craiova și Rapid. În ambele jocuri a prins câte 62 de minute pe teren.

ADVERTISEMENT