Sport

Farul Constanța – Rapid 2-1, în etapa 30 din SuperLiga. Farul învinge și termină sezonul regular pe primul loc. Cum arată clasamentul

Farul Constanța - Rapid 2-1, în etapa 30 din SuperLiga. Oaspeții au deschis scorul prin Sefer, dar Artean și Mazilu, după o eroare a lui Moldovan, au întors rezultatul.
11.03.2023 | 22:25
Farul Constanta  Rapid 21 in etapa 30 din SuperLiga Farul invinge si termina sezonul regular pe primul loc Cum arata clasamentul
Artean și Mazilu au marcat pentru Farul după ce Rapid deschisese scorul prin Sefer. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT
11-03-2023
20:29

Cum arată clasamentul după Farul-Rapid 2-1

Rapid a deschis scorul prin Sefer, dar trupa lui Gheorghe Hagi a întors rezultatul prin reușitele lui Artean și Mazilu. Ultimul a profitat și de o eroare de proporții a lui Moldovan.

În urma acestui rezultat, Farul termină sezonul regular pe prima poziție, în timp ce Rapid ocupă locul 5.

11-03-2023
16:56

Farul Constanța - Rapid 2-1 (Artean 21, Mazilu 50 / Sefer 14)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+4: Final de meci.

Min.86: Săpunaru reia periculos, cu capul, puțin peste poartă. Era însă în poziție de ofsaid.

Min.80: Alibec pasează excelent pentru Mateus, dar acesta șutează pe centrul porții, iar Moldovan prinde.

Min.58: Emmers reia din voleu, după o lovitură de colț, mingea trece pe lângă poartă.

Min.50: GOOOL Farul. Mazilu trimite către poartă, cu latul, Moldovan gafează incredibil și scapă mingea în poartă.

Min.48: Mihai Popescu șutează din afara careului, dar Horațiu Moldovan intervine.

Min.46: Startul reprizei secunde.

Min.45+1: Final de primă repriză.

Min.39: Dugandzic șutează mai întâi în Luckassen, iar apoi reia, pe jos, Aioani prinde în doi timpi.

Min.37: Borza primește o pasă de la Alibec, șutează din interiorul careului, Moldovan este bătut, dar mingea lovește bara.

Min.29: Aioani iese în afara careului, se complică și îl faultează pe Sefer. Portarul Farului primește cartonașul galben. Sefer execută pe poartă lovitura liberă, mingea este blocată, iar apoi reluarea lui Dragoș Grigore este scoasă de Nedelcu.

Min.21: GOOOL Farul. Borza este deschis în banda stângă, centrează perfect și Artean finalizează.

Min.14: GOOOL Rapid. Sefer profită de o minge deviată, șutează din prima și îl învinge pe Aioani.

Min.5: Mazilu slalomează către poarta adversă, trimite către poartă, dar Moldovan scoate.

Min.1: Start meci.

Echipele de start

Farul ConstanțaAioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – Artean, Nedelcu, Grameni – Alibec, L.Munteanu, Mazilu. Rezerve: Buzbuchi – Sîrbu, Baravykas, Doukoure, V. Morar, Casap, Mateus Barbosa, E. Sali. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Rapid: Moldovan – Dr. Grigore, Săpunaru, J. Morais – Onea, Kait, Crepulja, Emmers, Sefer – Dugandzic, Luckassen. Rezerve: Drăghia – Belu Iordache, Ignat, P. Iacob, Fl. Ștefan, Bamgboye, Pănoiu, Papeau, Costache. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul Farul Constanța – Rapid are loc sâmbătă, 11 martie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei 30, ultima din sezonul regular al SuperLigii. Dobrogenii sunt în continuare lideri, cu 61 de puncte, giuleștenii ocupă locul 4, cu 52 de puncte. Ambele echipe vin după eșecuri mai puțin sau deloc scontate, Farul 0-2 la Universitatea Cluj și Rapid 0-1 acasă cu FC Hermannstadt.

Unde se joacă meciul Farul Constanța – Rapid

Confruntarea Farul Constanța – Rapid se desfășoară sâmbătă, 11 martie, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, situat în apropiere de Constanța, în etapa 30, ultima din sezonul regular din SuperLiga. Ambele echipe vor evolua mai departe în play-off, după înjumătățirea punctelor. Farul se bate cu CFR Cluj, în special, la titlu, pentru giuleșteni obiectivul este locul 3, pentru a putea evolua în Conference League.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță acesta este un meci pentru o rețetă financiară perfectă. Pe lângă suporterii echipei constănțene vor sosi între o sută și două sute, dacă nu și mai bine, de fani ai echipei giuleștene, care pentru prima dată nu au ezitat la meciul cu FC Hermannstadt să îl fluiere și să îl conteste pe antrenorul Adrian Mutu. Oricum, forțele de ordine sunt supiimentate, pentru a se evita orice probleme între galerii.

Cine transmite la TV partida Farul Constanța – Rapid

Partida Farul Constanţa – Rapid se joacă sâmbătă, 11 martie, de la ora 20:30, pe stadionul Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în etapa 30, ultima din sezonul regular de SuperLiga și va fi transmisă pe canalele TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona alegând să intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate, vremea nefavorabilă nu va ocoli nici litoralul. Frig nu va fi, pentru că termometrele vor arăta 18 grade la amiază și în jur de 13-14 la ora jocului, dar se anunță precipitații masive în mai multe rânduri atât sâmbătă cât și duminică, un factor important pentru buna desfășurare a jocului. Craioveanul Sebastian Colţescu este arbitrul acestei partide.

Ce absențe sunt în cele două echipe la întâlnirea Farul Constanța – Rapid

Gică Hagi e un antrenor norocos, pentru că înaintea partidei cu Rapid are tot lotul la dispoziţie şi îşi poate creiona formula de start după cum crede mai bine. Va continua cu trioul ofensiv Munteanu – Alibec – Mazilu, puştiul de 17 ani, cu trei goluri deja marcate, fiind marea revelaţie din echipa dobrogeană.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu este sub presiune din partea suporterilor care până la meciul cu FC Hermannstadt l-au susţinut destul de mult. Eşecul de acasă cu sibienii pare a fi stricat această relaţie. La Ovidiu Mutu nu se poate baza pe serviciile lui Alex Ioniţă, care este suspendat, motiv pentru ca Papeau să joace pentru prima dată de la început.

Cote la pariuri la jocul Farul Constanța – Rapid

Din punctul de vedere al caselor de pariuri liderul are prima șansă în obținerea celor trei puncte la cota de 2,20. Dacă Rapid va reuși o victorie la malul Mării Negre cota va fi de 3,60. Șansă dublă 1X are cotă de 1,30 față de 1,70 pentru situația inversă X2, cotată cu 1,70. Un gol înscris de dobrogeni ajunge la 1,35 iar unul marcat de Rapid la 1,55.

ADVERTISEMENT

Nu avem prea multe meciuri între cele două echipe ca urmare a faptului că Rapid a revenit în primul eșalon abia sezonul trecut și a faptului că fosta echipă a lui Gică Hagi, Viitorul Constanța, a fuzionat anul trecut cu brandul județului, Farul, sub vechea denumire și practic vorbim despre o echipă nouă. Farul nu a pierdut nici un meci cu Rapid, făcând două remize la Bucureși plus o victorie în Cupă tot în Giulești, cu 2-0 și cedând la Ovidiu sezonul trecut cu 2-0.

ADVERTISEMENT