Fotbal intern

Adrian Sasu i-a inițiat la Champ Du Golf pe handbaliștii de la Dinamo în tainele „sportului regal”. Cine a fost surpriza serii

20.09.2018 | 16:26
Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: Dan Savenco ia primele lecții de la Adrian Sasu

În ambianța elegantă și sobră, ce amintește de sofisticatele cluburi din high-life-ul golfului mondial, a singurului club de golf indoor din România, Champ Du Golf, handbalul dinamovist, masculin și feminin, și-a prezentat proiectele de viitor. Și a lansat un proiect de marketing derulat prin Fundația Pro Dinamo, al cărei președinte este Cornel Dinu, pentru cele două echipe de handbal și de dezvoltare a Centrului de Copii și Juniori.

Au fost prezenți George Cosac – președinte CS Dinamo București, Daniel Georgescu – Team Manager al echipei de handbal masculin CS Dinamo București, George Rotaru – Bitcoin Romania, sponsor principal HC Dinamo București, Constantin Caliman – președintele HC Dinamo Bitcoin Romania (echipa feminină), Adrian Sasu – vicepreședinte HC Bitcoin Dinamo (echipa feminină) și patronul clubului Champ du Golf, Nicolae Vărzariu – trezorerier Fundația Pro Dinamo. Evident nu aveau cum să lipsească cele două echipe, de băieți și de fete, cu antrenorii lor.

Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: proiect de marketing derulat prin Fundația Pro Dinamo pentru cele două echipe, feminină și masculină
Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: proiect de marketing derulat prin Fundația Pro Dinamo

Adrian Sasu i-a inițiat la Champ Du Golf pe handbaliștii de la Dinamo în tainele „sportului regal”

Campionii României la handbal, singurii reprezentanți a ţării noastre în grupele Ligii Campionilor EHF, unde au obţinut deja prima victorie, 26-24 cu Elverum Handball din Norvegia, au avut parte de o inițiere cu… surprize în „sportul regal”. Profesor le-a fost chiar amfitrionul evenimentului, Adrian Sasu. Pe „terenul” de golf simulat de performantele supercomputere TRACKMAN în cele mai mici detalii, patronul clubului Champ Du Golf le-a arătat handbaliștilor dinamoviști cum se ține o crosă în mână, care este mâna de forță și care de controlat direcția loviturii, care este poziția corectă a corpului în timpul unei lovituri, unde trebuie să privească – și sub ce unghi! – în momentul în care lovesc mingea. Și le-a exemplificat prin câteva lovituri pe care, cu ajutorul abundenței de date furnizate de TRACKMAN (lungimea loviturii, traiectoria, înălțimea, forța dezvoltată în momentul lovirii, cât a mai rămas până la cupă, adică gaură, și încă altele) le-a analizat ca pentru începători în „sportul regal”.

Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: Adrian Sasu le explică handbaliștilor primele noțiuni ale „sportului regal”, de la găuri la... cupe!
Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: Adrian Sasu le explică handbaliștilor primele noțiuni ale „sportului regal”

„Save” a cerut „liniște în tribune”

După care i-a invitat pe campionii țării la handbal să încerce să-și dovedească îndemânarea cu o minge mult mai mică. „Căpitanul” Dan Savenco a „pivotat” spre „teren”, a luat hotărât crosa în mâini și, în chicotelile și „glumițele” coechipierilor a dat pe lângă… a reușit, într-un final, să lovească de câteva ori mingea, pe care a trimis-o la distanța maximă de 87 de metri, după ce începuse cu un modest 33 de metri (spre comparație, un jucător mediu de golf o trimite la 150-200 de metri, iar un jucător profesionist poate avea lovituri de peste 300 de metri!).

Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: „căpitanul” Dan Savencu în fața unei mingi mult mai mică decât cea cu care este obișnuit. Și mai greu de nimerit!
Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: „căpitanul” Dan Savencu în fața unei mingi mult mai mică decât cea cu care este obișnuit

Surpriza serii a fost francezul Hugo Descat

După ce s-a plâns, ca la tenis, că „nu e liniște în tribune”, „Save” i-a dat crosa francezului Hugo Descat. Care a fost surpriza serii. Chiar după prima lovitură, Adrian sasu, ca un cunoscător ce este, nici nu l-a mai întrebat dacă a mai jucat golf, i-a spus-o direct! Modest, Hugo a admis că a mai „lovit” cu crosa „când eram tânăr”. Cât de „tânăr” dacă pe 16 august a împlinit 26 de ani?! Adevărul este că tatăl său este jucător de golf și l-a învățat și pe fiu câte ceva din tainele „sportului regal”. Ceea ce, după cum am spus, s-a văzut din prima, Hugo obținând, cu următoarele lovituri, aplauze la scenă deschisă de la coechipieri.

Ce legătură este între HC Dinamo și Champ Du Golf

L-am întrebat pe Adrian Sasu care este legătura dintre clubul său, Champ Du Golf, și handbalul dinamovist, ce a apropiat aceste „nume” (în afara faptului că este vicepreședinte la HC Bitcoin Dinamo, la echipa feminină).

Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: Adrian Sasu, patronul Champs Du Golf și Constantin Caliman, președintele HC Dinamo Bitcoin Romania (echipa feminină) și-au dat mâna pentru binele echupei
Handbalul de la Dinamo la Champ Du Golf: Adrian Sasu, patronul Champs Du Golf și Constantin Caliman, președintele HC Dinamo Bitcoin Romania (echipa feminină)

„Domnul Căliman a venit către mine pentru ideea de bani, iar eu i-am zis cu mare drag că încerc să adun la un loc oameni care sunt implicați în diverse corporații, care să cunoască handbal și să fie interesați de handbal, pentru că e cunoscut faptul că la golf, cel puțin în momentul de față, în România, într-o proporție uriașă, de peste 90 la sută, cei care joacă golf reprezintă diferite corporații de succes, sunt oameni de afaceri sau chiar oameni politici și, cumva, avându-i aici, la Champ du Golf, nu neapărat să-i duc spre handbal, dar să le pot insufla necesitatea sportului românesc de finanțare”, a fost o mică parte a răspunsului său mai mult decât elocvent și dat cu o înverșunare, cu o implicare, chiar cu o patimă neașteptată.