News

Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra unui medicament puternic mediatizat: ”Se administrează doar celor în stare gravă”

17.05.2020 | 10:25
Adrian StreinuCercel avertizeaza asupra unui medicament puternic mediatizat Se administreaza doar celor in stare grava
Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra unui medicament puternic mediatizat: ”Se administrează doar celor în stare gravă”. Sursă: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Doctorul Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra unui medicament puternic mediatizat la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus. Medicul din Capitală dezvăluie cui este destinat acest tratament.

Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra unui medicament puternic mediatizat: ”Se administrează doar celor în stare gravă”

De la startul pandemiei de COVID-19, la nivel global au apărut o serie de medicamente și tratamente despre care s-a spus că ar aveau un efect asupra acestei boli.

ADVERTISEMENT

Printre ele se găsește și Remdesivir, un produs inovativ american testat deja peste ocean și cu câteva rezultate destul de promițătoare. Peste 100 de pacienți din diverse țări ale lumii, tratați cu medicamentul inovativ american, Remdesivir, care aveau forme grave de coronavirus, s-au vindecat.

Până acum, au fost doar două excepții, două persoane în stare gravă au decedat. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, medicamentul a ajuns și în România, fiind deja administrat unor pacienți cu noul coronavirus. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, a spus că până acum, la unitatea medicală din Capitală, au fost tratați cinci pacienți cu medicamentul Remdesivir.

Cui se administrează acest medicament ”minune”?

Medicul Streinu-Cercel a anunțat că la Institutul ”Matei Balș” medicamentul a fost folosit doar pentru pacienții care au cazuri grave de COVID-19 și necesită ventilație.

ADVERTISEMENT

”Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum. Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow.

Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte”, a spus profesorul Streinu Cercel la Antena 3.

ADVERTISEMENT