Sport

Adrian Șut, gata de plecarea de la FCSB dacă va câștiga titlul: „Cu siguranţă mi-aş dori!“

Adrian Șut este gata să o părăsească pe FCSB, în eventualitatea în care ar câștiga titlul, țintind un transfer în străinătate, după evoluțiile constante la lider.
06.04.2024 | 10:51
Adrian Sut gata de plecarea de la FCSB daca va castiga titlul Cu siguranta mias dori
Adrian Șut, gata să o părăsească pe FCSB după 4 ani / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fotbalul european este un obiectiv pentru majoritatea jucătorilor români, care caută să își petreacă o parte a carierei peste hotare. Adrian Șut, om de bază al mijlocului FCSB-ului, a fost adus de la Academică Clinceni în anul 2020.

Întâi titlul cu FCSB, apoi gânduri de transfer

Aflat într-o perioada bună a carierei, Șut se gândește la un transfer, dar preferă să rămână cu picioarele pe pământ. De-a lungul timpului, Șut a fost în vizorul unor cluburi mari europene, care au văzut potențialul mijlocașului defensiv al bucureștenilor. Adrian Șut le-a adus victoria bucureștenilor contra Farului Constanța, marcând singurul gol.

ADVERTISEMENT

Printre cluburile care l-au dorit pe Șut se enumeră Trabzonspor și FC Copenhaga, însă mijlocașul este cu gândul la titlu. Având în vedere avantajul liderului, este probabil că Adrian Șut își va trece în palmares un titlu cu FCSB.

“Dorinţa fiecărui fotbalist când progresează şi ajunge la un nivel foarte bun, următorul pas e în străînătate. Momentan sunt aici, mai avem nişte finale de jucat şi cred că doar asta contează în acest moment.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă mi-aş dori în Europa, dar nu sunt pus într-o situaţie de ales. Deocamdată mă gândesc doar aici, nu mă gândesc la un transfer, încerc să-mi fac treaba aici şi cu siguranţă o să vină şi aceste lucruri”, a declarat Adrian Şut, într-un interviu acordat pentru Orange Sport.

Cifrele carierei lui Adrian Șut

Adrian Șut a evoluat pentru cinci cluburi de-a lungul carierei sale, pentru care a adunat 222 de meciuri. În vârstă de 24 de ani, mijlocașul defensiv are un stil aparte de joc, fiind extrem de disciplinat pentru poziția sa.

ADVERTISEMENT

Debutul în fotbalul senior l-a adus pe Șut în tricoul celor de la AȘA Târgu Mureș, pentru care a debutat. Mijlocașul a strâns două partide pentru târgumureșeni, înainte de transferul la Unirea Jucu, de unde a făcut pasul spre Pandurii.

În tricoul pandurilor a adunat 29 de partide și a marcat 3 goluri, înainte de a face pasul către Clinceni. Pentru trupa din Ilfov, Șut a adunat 66 de partide, 11 goluri și 2 assist-uri, unde s-a format pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Achitizionat în 2019 de la Clinceni, Șut a rămas pentru încă un an în Ilfov, apoi a ajuns în Berceni. Sosit în 2020 în tricoul FCSB-ului, Adrian Șut s-a remarcat și a strâns 125 de partide, marcând de 11 ori. Din tricoul liderului actual al Superligii a ajuns și în vizorul naționalei, cu care a cochetat și a și debutat.

  • 222 de meciuri a strâns Adrian Șut în cariera sa
  • 0 cartonașe roșii a strâns Șut ca mijlocaș defensiv în cariera sa
ADVERTISEMENT
Tags: