Life

Aeroportul care are două morminte pe pistă. Sute de avioane aterizează pe ele

Aerodromul pe care se află locurile de veci a două persoane. Foarte multe aeronave trec peste ele atunci când aterizează.
27.09.2023 | 17:15
Aeroportul care are doua morminte pe pista Sute de avioane aterizeaza pe ele
Aerodromul pe care se află locurile de veci a două persoane. Foarte multe aeronave trec peste ele atunci când aterizează. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Aeroportul care are două morminte pe pistă. Sute de avioane aterizează pe ele. Care este povestea locului, dar și unde se află. Puțini oameni știu cum a ajuns să fie construită pista pe care se află aceste cripte.

Aerodromul pe care se află locurile de veci a două persoane. Foarte multe aeronave trec peste ele atunci când aterizează

Aeroportul internațional Hilton Head din Savannah, Georgia, SUA, este aerodromul pe care se află locurile de veci a două persoane. Mai exact, este vorba de un cuplu care a încetat din viață în urmă cu mai bine de 145 de ani.

ADVERTISEMENT

Richard și Catherine Dotson au murit în 1884, respectiv 1877. Cei doi au fost îngropați într-un cimitir privat de către familie. La momentul respectiv erau 100 de morminte care au fost ulterior, mutate în alte părți.

Din păcate, rudele cuplului nu au fost de acord cu această decizie chiar dacă autoritățile au hotărât să facă un aeroport. Pe pietrele funerare unde sunt așezate, pe pista cu numărul 10, au fost anterior terenuri agricole și au aparținut celor doi soți.

ADVERTISEMENT

În momentul în care aeroportul din Savannah, folosit inițial în scopuri militare, a fost extins în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost nevoie și de zona pe care se află Cimitirul Dotson. Acesta a fost motivul pentru care majoritatea mormintelor au fost mutate.

Relocarea pietrelor funerare nu a fost posibilă în cazul celor doi capi de familie pentru că rudele nu au dorit să le deranjează odihna. În prezent, foarte multe aeronave trec peste ele atunci când aterizează pe pistă.

ADVERTISEMENT
Mormintele de pe aeroportul Savannah din SUA
Cele două morminte de pe aeroportul Savannah din SUA. Sursa foto: Facebook.com

Mormintele, încadrate perfect pe pista aeroportului american

Mormintele celor doi soți sunt încadrate perfect pe pista aeroportului american. Pietrele funerare nu împiedică cu nimic decolarea sau aterizarea aeronavelor pentru că se află pe margine, dar cu toate acestea nimeni nu are voie să lase flori sau lumânări aprinse.

Legea federală din Statele Unite ale Americii interzice mutarea locurilor de veci fără permisiunea rudelor, motiv pentru care în prezent sunt singurele care se află pe o pistă. Descendenții familiei Dotson primesc permisiunea să viziteze locul.

ADVERTISEMENT

„Aceste morminte sunt singurele din lume care sunt încastrate pe o pistă activă de aproape 3.000 de metri lungime, pe care se efectuează anual mii de zboruri generale și comerciale”, apare scris pe site-ul oficial al aeroportului Savannah.

ADVERTISEMENT
Tags: