News

Momentul terifiant în care un avion a aterizat cu scântei pe pista aeroportului. A pierdut roata din faţă în timpul coborârii. Video

Clipe de panică într-un avion al companiei Ryanair, al cărui pilot a fost nevoit să facă eforturi pentru a-l echilibra, în condiţiile în care a rămas fără roata din faţă.
10.04.2023 | 17:43
Momentul terifiant in care un avion a aterizat cu scantei pe pista aeroportului A pierdut roata din fata in timpul coborarii Video
Incident cu o aeronavă Ryanair, pe aeroportul din Dublin
ADVERTISEMENT

Un incident mai puţin obişnuit, care a stârnit panică, a avut loc duminică după-amiază pe aeroportul din Dublin, unde o aeronavă Ryanair, care venea de la Liverpool, a rămas fără roata din faţă în timpul manevrelor de coborâre, iar pilotul a trebuit să pună avionul aproape pe burtă.

Un pasager a suferit atac de panică

O urgență totală a fost declarată pe aeroportul din Dublin în duminică după-amiază, după sosirea zborului Ryanair FR5542, de pe aeroportul Liverpool. Avionul care a aterizat fără roata din faţă a blocat pista 28, iar abia după 40 de minute autobuzele au dus pasagerii la terminal.

ADVERTISEMENT

Fluxurile de trafic aerian către aeroportul din Dublin au fost restricționate în timpul incidentului, iar zborurile de la Paris, Malaga şi Santiago de Compestella au fost deviate către aeroportul Shannon. Nu există informaţii despre persoane rănite, deși unul dintre pasageri a fost tratat pentru atac de panică.

Personalul Serviciului Național de Ambulanță i-a întâmpinat pe pasageri la sosirea în terminalul aeroportului, arătându-şi disponibilitatea de a-i examina pe toţi cei aflaţi la bord. Pista de Sud a rămas închisă toată ziua de dumincă, fiind utilizată doar Pista de Nord, din cauza Situației de Urgență.

ADVERTISEMENT

„Serviciul de pompieri al aeroportului din Dublin a răspuns prompt urgenței, iar pasagerii au debarcat din aeronavă în mod normal, odată ce ofițerul de pompieri ai aeroportului a dat aprobarea”, se arată într-un comunicat al autorității aeroportuare din Dublin.

Ryanair a transmis ulterior că avionul a întâmpinat „o problemă tehnică minoră” la aterizare, cu trenul din față. „Pasagerii și echipajul au debarcat în mod normal, iar aeronava va fi în scurt timp remorcată înapoi la hangar pentru inspecții suplimentare, de către inginerii Ryanair”, se arăta în comunicat preluat de Sky News.

ADVERTISEMENT

Vorbind cu reporterii publicaţiei Irish Sun, un pasager a spus că aterizarea a fost „foarte grea” și că aeronava „părea ușor scăpată de sub control”. „Am simțit la un moment dat că avionul se va răsturna lateral, apoi a ieșit de pe pistă și s-a oprit”, a relatat acesta. „Totul s-a întâmplat atât de repede încât a durat câteva momente până să realizez ce s-a întâmplat”.

Avionul implicat în acest incident are indicativ EI-DHH, fiind vorba despre un Boeing 737-800 vechi de 18 ani. În mod obișnuit aeronavele de acest tip transportă 189 de pasageri într-o configurație exclusiv economică. Se raportează că aeronava cu pricina a aterizat la sol la ora locală 17.29 (ora 19.29, ora României).

ADVERTISEMENT

Ultimul eveniment care a implicat o situaţie neprevăzută în care  a fost implicată o aeronavă Ryanair s-a petrecut în luna ianuarie. Un avion care plecase din Londra, cu destinaţia Bucureşti, a fost nevoit să facă o escală neprevăzută pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta, din cauza unui pasager turbulent.

ADVERTISEMENT