Life

Afacerea cu care doi soți din Buzău au dat lovitura. Produsul lor este unic în Europa

Doi soți din Buzău au dat lovitura cu o afacere începută în urmă cu câțiva ani. Produsul lor este cumpărat în număr mare, fiind unic în Europa.
01.03.2023 | 14:16
Afacerea cu care doi soti din Buzau au dat lovitura Produsul lor este unic in Europa
Doi soți din Buzău au dat lovitura cu un produs unic în Europa. Sursa foto: Capturi Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi soți din Buzău au vorbit despre afacerea cu care au dat lovitura. Produsul lor se vinde în număr mare și este unic în Europa. Este vorba despre ceva dulce, dar și sănătos, în același timp.

Afacerea cu care au dat lovitura doi soți din Buzău. Produsul lor, unic în toată Europa

După mulți ani de încercări, doi soți buzoieni, un fizician și un chimist, au pus bazele unei afaceri de succes, iar totul a pornit de la dorința lor de a mânca mai sănătos. Acum zece ani, cei doi au început să prepare un dulce sănătos pentru consumul propriu.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un amestec de miere în care se adaugă cătină, afine, petale de trandafir și alte ingrediente. Practic. un fel de dulceață fără zahăr. Produsul a fost denumit “melinis” și a fost brevetat ca fiind unic în Europa.

Elementul de noutate cu care vine acest produs constă în procesul de producție care e unul ce nu necesită fierbere sau adaos de zahăr, astfel că produsul este mult mai sănătos decât dulceața obișnuită.

ADVERTISEMENT

Procesul de preparare este unul foarte lent, iar un singur sortiment poate să fie gata chiar și într-o lună. “La început ne-am jucat, a fost pur şi simplu o încercare de a mânca sănătos, de a găsi o alternativă în care să păstrăm cât mai aproape de natural ceea ce au fructele de oferit”, a explicat Daciana Tarași, fizician, pentru Observator News.

Produsele celor doi soți au început să iasă pe piață în 2019. Inițial, lucrurile au mers pas cu pas și nu au crezut că invenția lor va fi atât de apreciată. “Lucrurile au mers treptat. Iniţial am avut impresia că va fi suficientă o construcţie micuţă.

ADVERTISEMENT

După aceea, când am început să înţelegem ce înseamnă industria alimentară, am ajuns la această mică fabrică. Pentru că altfel nu ai cum să scoţi un produs pe care să îl poţi vinde pe piaţă, conform normelor”, a explicat Constantin Pascu, chimist, potrivit sursei menționate.

Cât costă sortimentele de dulceață produse de cei doi soți

Lunar, între 5.000 și 6.000 de sortimente se produc într-o mică fabrică din Buzău. Printre acestea se numără cele cu cătină, cu gutui, goji, piersici, afine, zmeură sau petale de trandafir. Vânzarea se face exclusiv online.

ADVERTISEMENT

“Cei care au comandat trandafir şi cătină la început au încercat şi celelalte sortimente şi au fost încântaţi. Unii dintre clienţi sunt constanţi”, a declarat Marieta Iorga, șef de producție în fabrica deținută de cei doi soți.

Pentru a produce aceste tipuri de dulceață, soții folosesc produse bio, locale, din zona de dealuri a județului Buzău. Acestea sunt păstrate mai mult timp la temperatura camerei, iar gustul și textura lor rămân neschimbate. Fiind bazate pe ingrediente calitative, și prețurile sunt pe măsură. Astfel, un borcan de 230 de grame costă între 25 și 50 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: