Life

Afacerea cu care a dat lovitura o familie din Buzău. Vând un produs pe care românii îl consumă din ce în ce mai des

Afacerea cu care o familie din Buzău are succes. Proprietarii unei fabrici vând un produs consumat tot mai des de români.
24.10.2022 | 08:58
Afacerea cu care a dat lovitura o familie din Buzau Vand un produs pe care romanii il consuma din ce in ce mai des
O familie din Buzău dat lovitura cu o afacere locală. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie din Buzău a dat lovitura cu afacerea deschisă recent și vinde produse de casă, preparate pe bază de ingrediente naturale.

O familie din Buzău a dat lovitura cu afacerea începută recent. Ce produs comercializează

Dulceața este unul dintre cele mai consumate de români, mai ales dacă este preparată acasă. Indiferent dacă este vorba despre dulceață de cireșe, zmeură, gutui sau căpșuni, multe persoane folosesc acest produs la diverse deserturi.

ADVERTISEMENT

Dulceața de aronia, cel mai sănătos dintre fructele de pădure, se prepară în județul Buzău, în comuna Vernești, la o fabrică de conserve. Acest tip de dulceață este foarte rar întâlnit, mai ales în România.

“Dulceața de aronia este un sortiment rar pe piața dulcețurilor. În compoziție, după cum vedeți, este mult fruct, foarte mult fruct. E grozav mai ales la papanași sau la înghețată.”, a declarat Dana Tudor, administratorul fabricii de conserve, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Fructele de aronia sunt mici și rotunde, asemănătoare cu afinele. Aronia este un fruct care provine din America de Nord, fiind bogat în nutrienți, vitamine și antioxidanți.

În plus, este un fruct care ajută la circulația periferică, reglează glicemia și tranzitul intestinal. Calitățile nu dispar prin procesare, după cum a mai menționat administratorul fabricii.

ADVERTISEMENT

În fabrica deschisă de familia din Vernești sunt conservate și căpșunile, zmeura, murele și afinele, unele combinate cu nuci și alune. Gemurile și dulcețurile produse aici se fac numai din fructele culese din ferma proprie sau achiziționate de la localnici.

Marian Tudor, proprietarul fabricii, este recunoscut printre producătorii de fructe proaspete. Cu mai bine de 10 ani în urmă, buzoianul a înființat, în comuna Vernești, o plantație mixtă de aronia, mure, zmeură, căpșuni și coacăze. De asemenea, acesta a înființat și o livadă cu sute de pomi fructiferi.

ADVERTISEMENT

Ce alte produse mai sunt preparate la fabrica familiei

Cea mai nouă gamă de produse din fabrică este dulceața din smochine autohtone, un alt fruct care se regăsește tot mai mult la români. Familia cumpără smochinele de la un producător local.

De la inaugurarea investiției au trecut doar două luni, iar fabrica a adăugat în portofoliu mai multe produse, cum ar fi conserve în saramură și chiar zacuscă, care va ajunge în curând pe rafturile magazinelor.

În această perioadă au loc scumpiri inclusiv la materia primă, motiv pentru care proprietarii fabricii încearcă să găsească diverse soluții pentru a face față. Facturile mari la energie reprezintă și ele o problemă, deoarece se folosesc utilaje și congelatoare de mare putere pentru a stoca fructele.

Astfel, dacă prețul curentului va crește în continuare, și cel al produselor va fi mai mare. Fabrica este dotată cu utilaje moderne, achiziționate din străinătate.

Unitatea are 30 de angajați. În fabrică se mai produc sucuri naturale marmeladă, batoane energizante și fructe uscate.

ADVERTISEMENT
Tags: