Life

Ce afacere de succes a gândit o româncă. A lucrat ca menajeră în Italia, dar prejudecățile din țară au fost cele mai mari: ”Am ajuns să măturăm scările”

Ce business a pornit o femeie din România. A muncit 10 ani în Italia, însă preconcepțiile din țară nu au întârziat să apară.
13.02.2023 | 20:40
Ce afacere de succes a gandit o romanca A lucrat ca menajera in Italia dar prejudecatile din tara au fost cele mai mari Am ajuns sa maturam scarile
Ce business a pornit o femeie din România. A muncit 10 ani în Italia, însă preconcepțiile din țară nu au întârziat să apară. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ce afacere de succes a gândit o româncă. A lucrat ca menajeră în Italia o perioadă foarte lungă de timp, dar prejudecățile din țară au fost cele mai mari. În prezent, a ajuns să măture scările blocurile din localitatea în care stă.

Ce business a pornit o femeie din România. A muncit 10 ani în Italia, însă preconcepțiile din țară nu au întârziat să apară

Roxana Nicoleta Petrovici este o femeie de 34 de ani care după 10 ani de muncă în Italia s-a întors acasă, în comuna Scobinți, județul Iași. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus și pentru că nu a lucrat deloc cu acte.

ADVERTISEMENT

A muncit în curățenie și a pus bazele unui business inedit. Și-a deschis în urmă cu puțin timp o firmă în acest domeniu, după ce a participat la un concurs de prezentare a unor planuri de afaceri din mediul rural.

Ulterior, tânăra a obținut o finanțare europeană în valoare de 23.000 de euro. Femeia este convinsă că cererea de astfel de servicii este una în continuă creștere, mai ales că românii sunt tot mai ocupați și au nevoie să economisească timp și efort.

ADVERTISEMENT

„Am participat la concursul «Planurilor de afaceri», unde, din cei 11 concurenți, eu am reușit să adun punctaj maxim pentru calitatea scrierii planului de afaceri și pentru expunerea corectă a afacerii pe care mi-am propus-o.

Suma maximă ce putea fi alocată pentru fiecare proiect câștigător era de 25.000 de euro, iar valoarea proiectului meu, «Diversificarea serviciilor din comuna Scobinți prin înființarea unei unități de prestare a serviciilor de curățenie», a fost de 118.138,52 lei”, scrie bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Roxana, adevărul despre preconcepțiile românilor

Roxana Petrovici are în momentul de față clienți din rândul persoanelor fizice atât în localitatea natală, cât și în Iași, Târgu Frumos, Hârlău și alte comune limitrofe. Femeia de afaceri este conștientă că este abia la început și va mai dura până va atrage persoane juridice.

Până atunci însă, antreprenoarea din Iași susține că s-a luptat mult cu preconcepțiile românilor. A întâmpinat critici, dar spune că atât ea, cât și familia sa lucrează cinstit și se mândrește cu acest aspect important.

ADVERTISEMENT

„Am întâmpinat și critici sau prejudecăți de tipul că am fi tineri și frumoși și că am ajuns să măturăm scările, dar eu și familia mea muncim cinstit și nu ne rușinăm cu asta, suntem mândri de ceea ce facem, ne susținem.

Suntem o familie serioasă ce încearcă să dezvolte o afacere serioasă. Momentan suntem o firmă mică, dar cu perspective de creștere, pentru că știm că este loc și pentru noi, pentru că, odată ce am oferit serviciile noastre, suntem solicitați și a doua oară”, a mai spus tânăra, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT