News

Afacerea deschisă de doi români la mii de kilometri de casă. “Te trage rădăcina, sufletul e acolo”

Doi români plecaţi de 22 de ani din ţară au deschis de partea cealaltă a Atlanticului o afacere care li se adresează în principal conaţionalilor.
21.10.2023 | 13:57
Afacerea deschisa de doi romani la mii de kilometri de casa Te trage radacina sufletul e acolo
Soţii Răiescu şi-au deschis agenţia de turism la Cancun Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii pot da lovitura în afaceri chiar dacă se află departe de casă sau chiar pe alt continent. Încrederea şi perseverenţa sunt elementele de bază, însă important este şi domeniul pe care îl aleg şi cât de mult se pliază el pe modelul ţării în care s-au stabilit.

În afară de zona de nord, Mexicul e sigur

Gina şi Dumitru Raiescu s-au stabilit în Mexic, în capătul său cel mai estic, Yucatan. Trăiesc aici de mai bine de 20 de ani, într-o zonă de o frumuseţe desăvârşită. Aici se află faimoasele staţiuni Cancun, Playa de Carmen şi Tulum, astfel că nu le-a fost greu să se orienteze în afaceri.

ADVERTISEMENT

Gina şi Dumitru Raiescu au fost subiectul unui reportaj observatornews.ro, în cadrul căruia şi-au spus povestea de viaţă. Cei doi conduc în Peninsula Yucatan o agenţie de turism, destinată în mod special românilor care doresc să viziteze Mexicul.

“Vin destul de mulţi turişti români în perioada noiembrie-martie, când este sezonul. Mai vorbim, mai bem câte-o ţuică…”, povesteşte Dumitru Raiescu.

ADVERTISEMENT

Deşi Mexicul este perceput din exterior ca fiind o ţară periculoasă, el dă asigurări că, exceptând zonele de nord, Sinaloa sau Tamaulipas, nu sunt motive de îngrijorare.

“În zona Cancun-Riviera Maya, Peninsula Yukatan ori Mexico City este linişte. Iar noi aducem turiştii doar aici, unde cunoaştem, unde avem relaţii şi contacte la toate nivelurile – şi cu poliţia şi cu ministerul de turism, cu toate autorităţile astfel încât să nu fie nicio problemă pentru turiştii noştri”, a declarat Dumitru Raiescu, într-un interviu pentru bursa.ro.

ADVERTISEMENT

El şi soţia sa locuiesc din 2008 la Cancun, după ce anterior au trăit câţiva ani pe coasta de pacifică a Mexicului, la Acapulco. Deşi au o viaţă împlinită aici, dorul de casă este încă prezent în inimile lor.

“Te trage rădăcina, e ceva sentimental înainte de orice, rădăcinile sunt acolo, sufletul e acolo, familia e acolo”, spune Gina Raiescu. De altfel, soţul ei ia în calcul să se retragă la pensie în România.

ADVERTISEMENT

Până atunci ei continuă să conducă singura agenţie oficială din Mexic pentru turiştii din România. “Pentru români este un avantaj că suntem aici, pentru că le putem explica diverse detalii legate de ofertele turistice, de Mexic în general”, mai spune Dumitru Raiescu.

ADVERTISEMENT