Afacerea extrem de profitabilă pe timp de vară cu care un român a dat lovitura. Ciprian a pus pe picioare această ideea de business în urmă cu patru ani. În prezent, are și 1.000 de clienți în weekend-uri.
Sezonul cald poate fi o oportunitate excepțională pentru majoritatea antreprenorilor sau, în unele cazuri, pentru viitorii antreprenori. Un tânăr din țara noastră a profitat de faptul că românii sunt mari consumatori de dulciuri.
În ultimii ani, în România, afacerile cu înghețată stradală s-au numărat printre cele mai profitabile tipuri de business-uri din timpul verii. La o primă vedere, poate părea o idee de afacere mică, însă ea poate genera profituri considerabile.
Ciprian a avut încredere în forțele sale și în piața românească, iar asta i-a adus succesul. În 2019, acesta şi-a deschis o gelaterie artizanală. În acești patru ani, business-ul lui a evoluat de la an la an.
În 2023, cifra sa de afaceri este de 10 ori mai mare decât cea din anul de debut. Folosește atât ingrediente locale, cât și unele importate din Italia. În special când e cald, compania sa adună și 1.000 de clienți pe weekend.
”Comparând cifrele anul ăsta o să avem un business de 10 ori mai mare comparativ cu 2019. Îngheţata e produsă chiar aici, în laboratorul nostru. Mare parte din ingrediente le luăm din Italia.
Încercăm să folosim şi ingrediente locale. Într-o zi de weekend pot să fie şi peste o mie de clienţi, când e foarte cald şi foarte frumos afară”, spune tânărul antreprenor, pentru Observator News.
Conform celor mai noi date Eurostat, România a urcat în top 10 producători de înghețată din Uniunea Europeană. Numai în 2022, țările membre UE au produs o cantitate de 3,2 miliarde litri de înghețată. Este un total în creștere cu 5% faţă de situația din 2021.
Germania a fost lider la producția de înghețată în 2022, cu o producție de 620 de milioane de litri. A fost urmată de Franța (591 milioane de litri) și Italia (571 milioane de litri).
În această ierarhie urmează Spania (321 milioane de litri), Belgia (198 milioane de litri), Lituania (46 milioane de litri), Cehia (44 milioane de litri), Finlanda (38 milioane de litri). Pe locul 9 se află România, cu 35 milioane de litri.