Life

Afacerea genială pusă la cale de o familie de români. Cum arată mierea în două culori și de ce i-ar putea umple de bani produsul

O familie de români a pus la cale o afacere genială. Au creat mierea în două culori, care le aduce în conturi sume fabuloase.
04.06.2023 | 13:00
Afacerea geniala pusa la cale de o familie de romani Cum arata mierea in doua culori si de ce iar putea umple de bani produsul
Afacerea genială pusă la cale de o familie de români. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie de români a reușit să pună în practică o afacere genială. Este vorba despre mierea în două culori, care este una cu adevărat deosebită. Se vinde la prețuri mai mari decât mierea normală și nu e de mirare.

Afacerea genială pusă la cale de o familie de români

O familie de români din satul Vingard, comuna Şpring, județul Alba, a reușit să demareze o afacere genială. Dănuț și Adrian Pintea, tată și fiu, au creat mierea în două culori, care face furori în târgurile din România.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pe lângă mierea în două culori, cei doi mai vând și propolis, dar și ceară. Produsele lor se arată a fi de calitate superioară, după spun chiar tatăl și fiul. Ce tip de miere vând aceștia?

Familia Pintea le oferă clienților miere de salcâm, dar și miere de nucă ori miere de tumeric. De asemenea, din oferta lor mai fac parte și mierea de rapiță, dar și mierea de zmeură. Evident, se poate cumpăra și miere polifloră, dar miere cu propolis, notează sebesinfo.ro.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare surpriză este mierea în două culori. Momentan, acesta este cel mai căutat produs de la stupul familiei Pintea. Cum au reușit aceștia să obțină un astfel de produs? În borcanul achiziționat, cumpărătorii se bucură de două tipuri de miere, așezate vertical.

Există însă niște reguli de urmat pentru a obține o astfel de miere deosebită. Chiar unul dintre cei doi apicultori a dezvăluit secretul care i-a ajutat să dea startul acestei afaceri de-a dreptul fabuloase.

ADVERTISEMENT

”Se pune una din ele mai devreme cu două – trei săptămâni, se cristalizează, se ţine la orizontală. După aia, o ridicăm şi completăm cu restul. Se pot consuma din acelaşi borcan două tipuri de miere”, a dezvăluit apicultorul Dănuț Pintea rețeta de miere duo.

Mierea în două culori este produsul favorit al clienților din târguri. Sursă foto: sebesinfo.ro
Mierea în două culori este produsul favorit al clienților din târguri. Sursă foto: sebesinfo.ro

Unde se găsește mierea în două culori

Unde se găsește mierea în două culori? În târgurile apicole unde familia participă. Iar vestea bună este că aceasta mai poate fi achiziționată și online, pe site-ul stupinei PinBees. Mezinul familiei, Andrei Pintea se ocupă de promovarea produsului.

Pe de altă parte, ideea i-a aparținut tatălui său, care de altfel nu se aștepta la un asemenea succes imens, într-un timp atât de scurt. ”Am început cu 3 roiuri daţi de cineva. Am ajuns la 120-130, încet, pas cu pas, tot mai mult.

ADVERTISEMENT

La început am făcut doar miere polifloră. Apoi, am început să mergem prin ţară (în pastoral – n.a.). Nu poţi să faci dacă stai acasă. Dacă staţionezi, nu poţi să faci. Dacă mergi, faci treabă”, a menționat apicultorul.