Life

Ce conține, de fapt, mierea din comerț. Apicultorii au spus un adevăr crud

Ce conține, de fapt, mierea din comerț. Apicultorii au spus adevărul, care nu este deloc unul pe placul cumpărătorilor de miere.
03.04.2023 | 15:28
Ce contine de fapt mierea din comert Apicultorii au spus un adevar crud
Ce conține, de fapt, mierea din comerț. Apicultorii au spus un adevăr crud. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce conține mierea din comerț. Apicultorii au dezvăluit o practică din țara noastră care durează deja de mai bine de 10 ani de zile.

Ce conține mierea din comerț

Este vorba despre un adevăr crud care arată că mierea nu este pură. Ea este amestecată cu alte substanțe provenite din afara țării.

ADVERTISEMENT

Inclusiv o anchetă a Comisiei Europene a dezvăluit că mierea din Marea Britanie nu era autentică. Aceasta era amestecată cu sirop de zahăr pentru a fi ulterior vândută drept miere de albine.

Aceeași situație s-ar regăsi și la noi în țară, conform apicultorilor. Un bărbat din Caraș Severin a spus că mierea curată este luată de la producător cu jumătate de preț.

ADVERTISEMENT

Ulterior este amestecată cu amidon de porumb pentru a-i mări cantitatea. După aceea mierea ajunge pe rafturi. Mierea de albine ar mai fi amestecată și cu un sirop adus din Ungaria. Apicultorul a mai spus că în niciun magazin nu există miere curată.

Toate borcanele de miere din supermarketuri sunt de fapt doar circa 20% miere de salcâm, iar restul este amidon sau sirop cu zahăr, scrie Wall Street.

ADVERTISEMENT

„În toate magazinele, nu e miere curată ce scrie acolo – miere polifloră, de tei, sau de salcâm -, de unde? Mierea de salcâm nu trebuie să se zaharisească.

Și dacă vă duceți în magazine, e toată zaharisită, dacă are 10%-20% miere de salcâm și restul e amidon, sau cine știe ce bagă în ea. Sirop F40, așa se numește”, a spus un apicultor din Caraș-Severin.

ADVERTISEMENT

Apicultorii și-au spus părerea despre mierea din comerț

Aceeași părere o are o apicultoare din Călărași, care spune că mierea de la noi din țară este amestecată cu alta adusă din afară. Un alt specialist a mărturisit că mierea ar trebui să fie mult mai scumpă în supermarketuri dacă ar fi produsul real.

Un alt apicultor spune că mierea nu este contrafăcută, ci doar amestecată pentru ca prețul să fie unul mult mai mic decât ar trebui să fie în realitate.

„Că este miere amestecată cu miere adusă din afară din alte surse, asta da, dar sursele acelea sunt legale și oficiale. Nu scrie proporția, dar scrie ce este, pentru că așa spune legislația noastră”, a mai spus un apicultor din zona Moldovei.

ADVERTISEMENT
Tags: