Life

Afacerea inedită a unui chinez. Distruge fotografiile de nuntă ale cuplurilor divorțate. Câți bani face 

Afacerea prin care un chinez și-a propus să dea lovitura. Distruge fotografiile de nuntă ale cuplurilor divorțate. Câți bani face din asta.
19.11.2023 | 22:56
Afacerea inedita a unui chinez Distruge fotografiile de nunta ale cuplurilor divortate Cati bani face
De unde s-a inspirat bărbatul pentru această afacere. Sursa foto: South China Morning Post
ADVERTISEMENT

Un chinez are o afacere inedită. Bărbatul face bani din distrugerea fotografiilor de nuntă ale soților care au divorțat. Mulți clienți apelează la el și este adesea nevoit să stea peste programul de lucru. Cum i-a venit această idee și ce sume încasează?

Un chinez face bani din distrugerea fotografiilor de nuntă ale soților divorțați

Liu Liu un bărbat din Langfang, din provincia Shadong, din estul Chinei, și-a deschis o afacere cu scopul de a proteja confidențialitatea cuplurilor care au decis să o ia pe drumuri separate. El le distruge, la cerere, fotografiile din perioada când erau împreună, respectiv din ziua nunții.

ADVERTISEMENT

Liu Liu este foarte mulțumit de cum decurg lucrurile, deoarece multe persoane se despart și fac comenzi numeroase la firma lui. Îi trimit toate fotografiile din perioada căsniciei. Cu excepția Tibetului, Liu Liu se laudă cu solicitări din fiecare provincie.

”Am început această afacere cu intimitatea ca motivație. Fotografiile de nuntă se încadrează în categoria „articolelor personale de confidențialitate și există o cerere mare pentru serviciile mele. Fotografiile de nuntă sunt realizate dintr-un material acrilic, care nu poate fi ars ușor.

ADVERTISEMENT

Multe locuri au și obiceiuri care interzic oamenilor să ardă fotografii cu oameni vii. Am primit comenzi din fiecare provincie, cu excepția Tibetului. A trebuit să facem ore suplimentare”, a declarat Liu Liu pentru South China Morning Post.

Liu Liu a dat startul business-ului său prin înființarea unui centru de servicii de mărunțire offline în oraș. Aici, clienții își trimit fotografiile și sunt taxați în funcție de greutatea materialelor. Costurile pornesc de la 10 până la 100 de yuani, adică între 1, 2 și 12,7 euro.

ADVERTISEMENT

Procesul de distrugere al fotografiilor este filmat și trimis clienților

Odată ajunse pe mâinile angajaților, fotografiile sunt mai întâi pulverizate cu un spray special. Ulterior, se introduc în tocător și întreg procesul de fărămițare se filmează. Videoclipul se trimite apoi clienților pentru a fi asigurați că nimic nu ajunge la gunoi.

Resturile fotografiilor de nuntă după procesul de fărămițare se trimit către o centrală electrică. Persoanele care au apelat până acum la Liu Liu cred că acesta va avea în continuare succes, deoarece rata divorțurilor este în plină creștere, atât în China, cât și la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

”Această industrie prosperă pe baza ratei divorțurilor. Odată cu creșterea tendinței de divorț, perspectivele lui Liu arată bine”/ ”Târziu, într-o noapte, după divorțul meu, am aruncat în mare toate fotografiile de nunță. M-am simțit ca un criminal”, au declarat doi clienți.

ADVERTISEMENT