News

Afară ninge, în Palatul Parlamentului plouă. Scene ireale din Casa Poporului, holurile sunt pline de găleți, pentru a strânge apa

Plouă în Palatul Parlamentului. Angajații au pus găleți și cârpe pe holuri, cei care ajung aici fiind întâmpinați de scene ireale.
07.12.2023 | 15:25
Afara ninge in Palatul Parlamentului ploua Scene ireale din Casa Poporului holurile sunt pline de galeti pentru a strange apa
Plouă în Palatul Parlamentului. Foto Facebook „Găleata de la CDep”
ADVERTISEMENT

În Capitala României ninge, iar în Palatul Parlamentului plouă. Scenele ireale au fost surprinse, joi, în instituția care ar trebui să trezească admirație. În schimb, cei care ajung în Casa Poporului sunt întâmpinați de o imagine jalnică.

Plouă în Palatul Parlamentului. Holurile sunt pline de găleți

Pentru a face față apei care curge din tavanul clădirii, angajații au pus găleți și cârpe pe holuri. De altfel, problema nu este nouă, fiind semnalată frecvent și devenind, parcă, parte din normalitate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, „soluția” pentru această situație, și anume gălețile din Palatul Parlamentului, au și o pagină de Facebook, intitulată „Găleata de la CDep”. De-a lungul timpului, au fost postate zeci de fotografii cu gălețile deja celebre, însă, în zadar.

Plouă în Palatul Parlamentului
Plouă în Palatul Parlamentului. Foto Facebook „Găleata de la CDep”

Deși statul a făcut investiții semnificative pentru renovarea Palatului Parlamentului, problemele nu au dispărut. Apa continuă să se infiltreze prin tavan, iar angajații să apeleze la ajutorul găleților din plastic.

ADVERTISEMENT

Senator USR: „Nu au bani nici pentru o simplă reparație”

Inclusiv deputații se plâng de această situație. Senatorul USR, Raoul Trifan, a postat, la rândul său, imagini cu intrarea în Senatul României, pe pagina de Facebook, cât și pe Tik-Tok, alături de un mesaj.

Acesta susține că nu există bani nici măcar pentru reparația acoperișului, deși coaliția de guvernare mărește pensiile și salariile. „PSD și PNL ne spun că au zeci de miliarde pentru mărirea salariilor și pensiilor.

ADVERTISEMENT

Și le au, spun ei, fără să fie nevoie să taie pensii speciale, sinecuri și să desființeze instituții inutile. În realitate, nu au bani nici pentru o simplă reparație a acoperișului Senatului.

Literalmente plouă în camera superioară a Parlamentului în timp ce Ciolacu se ceartă cu ambasadori prin Statele Unite. De acolo, ne spune foarte senin că nu avem de ce să ne facem griji. Există suficienți bani pentru toate.

ADVERTISEMENT

Bugetul pe 2023 a fost o minciună sinistră care a dus la creșteri de taxe pentru a acoperi gaura bugetară creată de PSD și PNL. Toate indiciile arată că ce ne-au pregătit pentru 2024 are toate șansele să fie mult mai rău”, a scris senatorul Raul Trifan, pe pagina sa de Facebook.

 

ADVERTISEMENT